Capital.ba

Višković: Nije mi palo napamet da uzmem niti jednu marku

02.07.2020. / 9:16

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da nijedan respirator u Srpskoj nije kupljen a da prethodno struka nije dala svoje mišljenje za svaki.

višković

On je rekao da je Republički štab za vanredne situacije donio odluku o nabavci respiratora i ovlastio Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i Fond zdravstvenog osiguranja Srpske da sprovedu procedure.

Višković je istakao da su respiratori u Republiku Srpsku sukcesivno dolazili i Srpska nijednog momenta nije bila bez ovih uređaja, te ih je resorno ministarstvo davalo nadležnim zdravstvenim ustanovama.

On kaže da ako se neko ogriješio o zakon tokom epidemije virusa korona treba da odgovara bez obzira na to kojoj političkoj partiji pripada i naglašava da je svoj posao radio časno.

Niti jednu jedinu marku u cijeloj priči niti sam pomislio, niti mi je palo napamet da uzmem! Razmišljao sam samo o tome da bude obezbijeđena sva zaštitna oprema, zaštićeno zdravlje ljudi i zdravstveni sistem Srpske“, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske.

On je rekao i da bi opozicija najviše voljela da se desilo suprotno – da nije obezbijeđena zaštitna oprema, da bi mogli pričati da vlast nije sposobna.

Višković je dodao i da se desilo to da je PDP-ov direktor za Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar Zolak od svjedoka došao u poziciju optuženog.

Kada je riječ o pokretnoj bolnici u Zalužanima, Višković je naveo da je raskinut ugovor o nabavci te bolnice jer nije bilo moguće ocariniti medicinsku opremu, te je Republici Srpskoj vraćen sav novac.

On je rekao da je Glavni koordinacioni tim Republike Srpske donio odluku o montiranju pokretne bolnice jer je postojala informacija da je medicinska oprema za taj objekat već na granici i naglasio da Srpska ne bi ulazila u taj posao da se znalo da će nastati problem sa Agencijom za lijekove i saglasnostima u vezi sa medicinskom opremom.

Tu nastaje problem. Neko namjerno zaustavlja tu medicinsku opremu. Ako su po hitnoj proceduri iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH davana odobrenja nekome ko nije ispunjavao uslove, a ovdje nisu, onda znači da je pristup bio selektivan“, istakao je Višković, dodajući da smatra i danas da je taj objekat potreban Republici Srpskoj.

Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Višković: Nije mi palo napamet da uzmem niti jednu marku

    1. Ponizeni gradjanin

      Pa zar postoji iko ko bi povjerovao u ove baljezgarije, predsjedniče naš karakterni….