PIĆE ZA VISOKE TEMPERATURE

Zova, ta čudesna biljka, osim što se koristi kao sok i čaj, od nje se može napraviti i sve popularniji Hugo koktel.

 

Osvežavajući Hugo koktel nastao je u severnoj Italiji i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima.

hugo koktel

Ime koktela se izgovara “ugo” i relativno je novo piće nastalo 2005. godine, koje je još tada postalo ozbiljna konkurencija popularnom koktelu “Aperol Spritz”.

Sirup od zove koktelu daje slatkoću koja je dodatno istaknuta balončićima iz penušavog vina.

Umesto limete može se koristi i zelena jabuka.

Recept za Hugo koktel

Sastojci:

100 mililitara penušavog vina (prosecco)
150 mililitara mineralne vode
1-2 kašičice sirupa od zove
5 listića nane
2 kolutića limete
led

Priprema Hugo koktela:

Iseckati i izgnječiti listiće nane, pa ih staviti na dno visoke čaše za vino. Dodati sirup od zove, sok od limete, penušavo vino i mineralnu vodu.

Promešati dobro i dodati prema želji listiće nane, iseckanu limetu i led.

Osvežite svoje leto uz ovaj fenomenalni koktel!