©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 2. jul): Verderova prva runda za goli život, uzbudljivo i kod Građana na Etihadu

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.07.20. | 08:18

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ŠEFILD JUNAJTED – TOTENHEM, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Pobednik ovog duela biće bliži u trci za sedmo mesto za koje se bori još pet timova. Totenhem je trenutno na toj poziciji, ali Šefild zaostaje samo bod. I jedni i drugi imaju dosta problema u defanzivi u poslednje vreme pa očekujemo golove na obe strane. To najavljuje i tradicija koja kaže da je svaki duel ovih rivala odigran na ovom stadionu od 1993. završen uz GG3+.  

MAN. SITI – LIVERPUL, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Biće ovo susret između aktuelnog i prošlogodišnjeg šampiona koji će verovatno samo naizgled biti prijateljskog karaktera. S obzirom da se radi o dve najofanzivnije ekipe u Premijer ligi golovi na obe strane ne bi trebalo da izostanu, kao što je to bio slučaj na osam od devet poslednjih odmeravanja na Etihadu. Prethodni, odigran početkom novembra u Liverpulu završen je pobedom Redsa od 3:1.

VERDER – HAJDENHAJM, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1, plej-aut)

Ostaje li Verder, ili se u Bundesligu useljava Hajdenhajm, rešiće se u dve utakmice, s tim što iskusniji domaćin može da se nada da će ponoviti rezultat od 4:1 iz šesnaestine finala Kupa Nemačke koji je zabeležen u oktobru prošle godine. Hajdenhajm se u plej-of ugurao na konto malaksalosti Hamburgera, ima svoju šansu, ali je ona zbilja tanka, budući da je uoči ovog meča poražen sa 3:0 od Bilefelda koji čeka promociju u elitni rang. Dakle, nije zicer, ali velika je šansa da Verder ne završi u Cvajti. 

ATALANTA – NAPOLI, 19.30

(Fudbal, Italija 1)

Još jedan meč koji bi mogao da bude efikasan. Oba rivala igraju prilično ofanzivno s tim što Napoli trenutno ima nešto veći motiv s obzirom da mu Milan diše za vratom i juri mesto za Evropu. Atalanta je neporažena na devet prethodnih utakmica u Bergamu, dok je Napoli ove godine na gostovanjima izgubio jedino od Lacija. Pet od šest poslednjih odmeravanja ovih rivala završeno je uz GG3+, a oktobarski bez pobednika 2:2.

ROMA – UDINEZE, 21.45

(Fudbal, Italija 1)

Roma je na petom mestu i ovo je dobra prilika da sustigne Atalantu koja je na četvrtom, poslednjem koje vodi u Ligu šampiona. Istovremeno pobeda bi joj omogućila da se udalji od Napolija koji zaostaje za njom tri boda na šestom. Na ruku joj ide i tradicija kada su u pitanju odmeravanja sa Udinezeom koji je na 15 mestu gde ga tri boda deli od zone ispadanja. Vučica je dobila 12 od 13 prethodnih duela, kao i 10 od poslednjih 11 na stadionu Olimpiko.

REAL SOSIJEDAD – ESPANJOL, 19.30

(Fudbal, Španija 1)

Od nastavka sezone Sosijedad nije upisao nijednu pobedu i susret sa fenjerašem Espanjolom biće dobra prilika da prekine negativan niz. U prilog mu idu i očajni rezultati Espanjola na strani. Ostvario je samo tri pobede na 16 prethodnih gostovanja i pri tom postigao 11 golova. Pored toga neporažen je u poslednja četiri odmeravanja u San Sebastijanu, a prethodno odigrano na ovom stadionu krajem januara Real je dobio sa 2:0.

REAL MADRID – HETAFE, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

Navaliće Benzema i družina kao oluja na Hetafe, budući da pedantno osvajanje svih bodova njima znači sve u trci s Barsom. Iznenađenje je skoro pa isključeno, mada je Hetafe kompletan, a nosi ga i pobeda nad Sosijedadom iz proteklog kola. Kako bilo, ovo je tim koji je posle tri vezana remija konačno uspeo da slavi, dakle može da pokuša da razvuče igru, ali teško da će u tom naumu uspeti, kao što nije u 19. kolu kada ga je Real dobio sa 0:3.

HAL – MIDLSBRO, 18.00

(Fudbal, Engleska 2)

Osnova je beg od fenjera, jer gusto je za oba tima. Naravno, teže je Halu koji ima 42 boda, baš kao i Hadersfild koji je prvi u nizu timova sa staništem u kritičnoj zoni. Uzgred, domaćin ima tek remi sa Birmingemom u nizu od poslednjih pet utakmica, a ostalo su porazi. Midlsbro je šaren, ali je u prošlom kolu dobio Stouk, a pri poslednjem susretu bio je primoran na remi sa Halom. Ponovi li se scenario te utakmice, biće raspucano, ali i neizvesno.

INTER TURKU – ROPS, 17.00

(Fudbal, Finska 1)

Inter Turku se plasirao u finale nacionalnog kupa, a daće sve od sebe da i prvenstvo započne dobro protiv objektivno dosta slabijeg RoPS-a. Goste su oba puta u 2019. godini tukli NG ishodima, dakle nisu primali gol na međusobnim utakmicama što je scenarijo na koji i sada tipuje domaćin koji u poslednje vreme igra veoma efikasne utakmice.

KRISTIJANSUND – MOLDE, 18.00

(Fudbal, Norveška 1)

Molde iz prva tri kola vuče maksimalan učinak, uz gol razliku od 12:4. Kristijansund je u istom periodu dva puta remizirao, ali je takođe napadački efikasan uz gol razliku od 11:5, što upućuje na prognozu meča dva ofanzivno nastrojena tima. Uostalom, videli smo početkom juna prijateljski meč para koji je završen s Moldeovih 4:2. Po svoj prilici, golmani i odbrane timova u petom kolu će biti maksimalno zauzeti svih 90 miniuta.

ALBASETE – ALKRON, 19.30

(Fudbal, Španija 2)

Albasete je u donjem delu tabele, beži mu se od opasnih, fenjeraških voda, dok Alkron može da lovi grešku Đirone kako bi ušao u plej-of društvo. Dakle, kvalitet timova je poprilično dijametralan, a Albasete može samo da se nada u taličnost koja ga je četiri puta za dve godine vukla u pobede nad Alkronom koji sada bolje igra.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara