Filip Đuričić (©AFP)
Filip Đuričić (©AFP)

Đuričić puštao kišu nad Firencom, Flokarijev grom u Ferari i Milan tužan i sa igračem više (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 01.07.20. | 23:55

Leće i Sampdorija i dalje ugroženi, Parma i Verona se nadaju Ligi Evrope

Solistički concert Filipa Đuričića i još jedan šamar u lice svim navijačima Milana, koji još malo od sramote neće smeti ni da priznaju za koga navijaju. Rosoneri su naime u 29. kolu Serije uspeli da odigraju nerešeno (2:2) na gostovanju kod davno prežaljenog iako su celo drugo poluvreme imali igrača više na terenu?!

Hajmo ipak prvo na lepe teme, a takva je bila Đuričićeva partija u Firenci. Fjorentina imala mnogo više rezultatskog motiva – jer ona baš i nije prebrinula brige oko opstanka – ali nije imala rešenje za srpskog reprezentativca što je na kraju rezultovalo porazom od Sasuola od 0:3.

Izabrane vesti

Jeste Gregoar Defrel postigao dva vodeća gola za goste, međutim najteži deo posla obavio je baš Đuričić, koji je lukavo koristio brisan prostor kad bi Viola krenula u napad i ostaila livadu iza sebe. Gaetano Kastrovili – Violin vezista koga mediji nedeljama sele čas u Inter čas u Juve, a katkad i u Liverpul, Mančester junajted iu Totenhem – izgledao je tek kao dečko koji je kod Đuričića došao na plaćene časove fudbala. U 24. minutu mu je Filip sklonio loptu ispred kopačke i iznudio penal koji je Defrel pretvorio u 1:0. U 35. je Đuričić mislio brže od svih drugih na terenu i pametnom loptom raspolutio nesigurnu odbranu domaćih za 2:0.

Mert Muldur je u nastavku meča samo potvrdio selidbu bodova, ponovo su doduše častili ljubičasti, opet Kastrovili, ovaj put u dosluhu sa Federikom Čekerinijem.

Đuričić je dakle obeležio veče kad pričamo iz ugla srpskih patriota, ali je objektivno veći deo planete čupao kosu zbog nekada moćnog, a sada otužnog Milan. Toliko loše ponekad izgledaju da nam se ponekad učini da svesno beži od Lige Evrope. Nije tim Stefana Piolija kadar da napadne neko od TOP 5 mesta na tabeli – to nam je sasvim jasno – ali SPAL je u 28 dosadašnjih kola osvojio svega 18 bodova. A danas umalo sva tri sa igračem manje od 43 minuta?!

Istini za volju, golčina Serđa Flokarija prkosi logici. Đanluiđi Donaruma je sigurno mogao da bude oprezniji, mada nismo sigurni da se nešto moglo protiv Flokarijeve munje s 25 metara. Ima tih trenutaka inspiracije, kad probaš nešto što nisi nikad u životu… I znaš da ćeš uspeti.

Međutim, za drugi gol SPAL-a, strelac je bio Matija Valoti , opravdanja jednostavno nema. Izgledala je tada Milanova odbora kao inatadžije kad se naljute na malom fudbalu pa neće da igraju odbranu jer misle da su veliki znalci. Karambol pred Donaruminim golom, šestorica Rosonera u petercu, šta je ko tu radio – niko ne zna.

I onda u 43. minutu dar sa neba, Marko D’Alesandro bez bilo kakve preke potrebe na sredini terena kreće đonom na Tea Ernandeza – njega nam često bude žao, on bar igra i najmanji je krivac za sva ova Milanova posrtanja – sudija Mauricio Marijani se isprva uhvatio za žuti karton, na asistentciju video tehnologije ipak se ispravio i opravdano pokazao SPAL-ovom igraču da ode pod tuš i ohladi se.

Da nije bilo te D’Alesandrove gluposti teško da bi Milan uspeo da opera ljagu s opreza. I ovako je hodao po ivici žileta. Međutim, SPAL ipak nije tim koji može da izdrži opsadu sa desetoricom, na kraju su bili toliko iscrpljeni da su sami sebi prekratili muke. Nakon što je Rafael Leao nekako umuvao loptu za 1:2 u trećem minutu sudijske nadoknade nož u srce domaćih. Centrirao je Aleksis Saelmkaers sa desne strane, Frančesko Vikari je uklizao… Nije lopta ni stigla do mreže, već su se svi u SPAL-ovom timu uhvatili za glavu. Ovo je možda mogla da bude njihova šansa za opstanak, sad je i definitivno gotovo.

Milan je i dalje sedmi, na mestu koje znači Ligu Evrope, ali Verona se opasno približila nakon što je u potpuno ludom meču sa dva preokreta uspela da savlada Parmu sa 3:2. Junak meča je bio Mateo Pesina čiji je gol u 81. minutu odlučio pobednika, mada treba reći da je svoju ulogu već po pravilu dobro odigrao i Darko Lazović, koji je radi odmora meč počeo na klupi, ali ga je Mateo Paro uveo u igru na poluvremenu kad je postalo jasno da bi Verona mogla da ostane bez celog plena.

Na kraju, Sampdorija je upisala zlata vrednu pobedu na gostovanju kod Lećea – 2:1 za beg na četiri boda od opasne zone. Baš je Leće tu na ivici, ali danas nije mogao: dva puta Gaston Ramirez, oba gola je dao sa penala, i Samp je uzeo može biti spasonosne golove.

SERIJA A - 29. KOLO

Utorak

Torino - Lacio 1:2 (1:0)

/Beloti 5 - Imobile 48, Parolo 72/

Đenova - Juventus 1:3 (0:0)

/Pinamonti 76 - Dibala 50, Ronaldo 57, Kosta 73/

Sreda

Bolonja - Kaljari 1:1 (1:0)

/Berou 45+3 - Simeone 46/

Inter - Breša 6:0 (3:0)

/Jang 5, Sančez 20pen, Dambrozio 45, Galjardini 52, Eriksen 83, Kandreva 88/

Fjorentina – Sasuolo 0:3 (0:2)

/Defrel 24, 35, Muldur 61/

Verona – Parma 3:2 (1:1)

/Di Karmine 45, Zakanji 54, Pesina 81 – Kuluševski 14, Galjolo 64/

Leće – Sampdorija 1:2 (0:1)

/Mankosu 50 - Gaston Ramirez 40pen, 75/

SPAL – Milan 2:2 (2:0)

/Flokari 13, Valoti 30 – Leao 79, Vikari 90+4ag/

Četvrtak

19.30: (2,15) Atalanta (3,45) Napoli (3,35)

21.45: (1,65) Roma (3,80) Udineze (5,50)



tagovi

Filip Đuričić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara