DEMOKRATA POSTAO SOCIJALISTA: Šef omladine DS preleteo u SPS
Novi saradnici Aleksandar Pavić i Ivica Dačić, Foto: Twitter, Zorana Jevtić

DEMOKRATA POSTAO SOCIJALISTA: Šef omladine DS preleteo u SPS

Politika -

Bliske veze Aleksandra Pavića i Dušana Bajatovića presudile da on promeni partijsku knjižicu

Doskorašnji predsednik omladine DS, koja je krajem novembra pošle godine raspuštena, iznenada je prešao u Socijalističku partiju Srbije, potvrđeno je našem listu od izvora iz vrha Demokratske stranke!

Kako je naš izvor naveo, Pavić živi u Novom Sadu i tamo je duže vreme, dok je bio na čelu Demokratske omladine, imao odličnu poslovnu saradnju s direktorom „Srbijagasa“ i potpredsednikom SPS Dušanom Bajatovićem.

- Pavićev prelazak u jato socijalista za demokrate nije nikakvo iznenađenje, svi smo znali da on blisko sarađuje s Bajatovićem i bio je bliži SPS nego DS. Samo je bilo pitanje vremena kad će i formalno napustiti stranku i preći u njihov tabor - otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, nezadovoljni unutarstranačkim raskolom s rukovodstvom DS i liderom Zoranom Lutovcem, krajem prošle godine stranku su napustili članica Predsedništva DS i internacionalna sekretarka Jovana Majstorović, pređašnji predsednik omladine Velibor Pavlović, takođe član Predsedništva, i još nekoliko istaknutih članova stranke. Inače, nakon njihovog isključenja Pavić je postao lider Demokratske omladine. Šef SPS Ivica Dačić nije odgovarao na naše pozive.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Twitter, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track