Vesti

0

RTV kaže da je preduzela sve mere zaštite, ali ne i da li ima zaraženih

Autor: KP

Izvor: Beta

RTV kaže da je preduzela sve mere zaštite, ali ne i da li ima zaraženih

"Preduzimaju se mere kolektivne i individualne zaštite", navela je RTV u saopštenju na svom sajtu, pozivajući se na "razvoj epidemiološke situacije, odluke i preporuke nadležnih državnih i zdravstvenih organa, sopstvene procene rizika i utvrđenih prioriteta".

Kao mere preventivne zaštite navedeni su: "odgovarajuće organizovanje radnih procesa, upotreba zaštitnih sredstava i ponašanje kojim se mogućnost prenošenja infekcije virusom korona svodi na najmanju moguću meru tokom obavljanja radnih aktivnosti".

"O svim merama blagovremeno se obaveštavaju svi zaposleni, koji imaju obavezu da ih sprovode ili primenjuju", piše u saopštenju RTV.

Dodaje se da je, "zbog ozbiljnosti teme", generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica pozvao predstavnike Sindikata Nezavisnost da "i u neposrednom razgovoru" dobiju odgovore na sva pitanja.

Povereništvo Granskog sindikata kulture, umetnosti i medija Nezavisnost u RTV-u zahtevalo je danas od rukovodstva pokrajinskog javnog medijskog servisa da hitno dostavi informacije o tome da li u kolektivu ima zaraženih korona virusom.

Sindikat je u saopštenju naveo da od rukovodstva RTV zahteva da precizno navede koliko ima takvih slučajeva i koje mere su preduzete da se zašitite prava tih, kao i ostalih zaposlenih.

"Od brojnih članova smo dobili informaciju o spekulacijama da u pokrajinskom javnom servisu (RTV) ima inficiranih, ali da se od zaposlenih ti podaci kriju", piše u saopštenju sindikata.

Sindikat Nezavisnost je ocenio da se takvim odnosom ozbiljno ugrožava zdravlje svih zaposlenih, i da skrivanje podataka o zdravstvenim rizicima predstavlja krivično delo.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR