Najnovije vesti
Vesti Hronika
GODINAMA SE SKRIVAO ZBOG ZLOČINA Joksića su ubili u porti crkve, jedan od optuženih pobegao u Austriju, ali ga tužilaštvo VIŠE NE TERETI

GODINAMA SE SKRIVAO ZBOG ZLOČINA Joksića su ubili u porti crkve, jedan od optuženih pobegao u Austriju, ali ga tužilaštvo VIŠE NE TERETI

Ivan Asodi (25), optužen za teško ubistvo Saše Joksića u saizvršilaštvu, više se ne tereti za to krivično delo, počinjeno u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću 2. avgusta 2015. Iako je suđenje praktično na kraju i pred završnim rečima, Više tužilaštvo u Beogradu odustalo je od njegovog krivičnog gonjenja. Nakon tužilaštva, od krivičnog gonjenja odustao je i punomoćnik oštećenih, Joksićeve supruge i dece.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ubijeni Saša Joksić
Ubijeni Saša Joksić

Asodi, koji se u proteklom periodu nalazio u pritvoru, posle ove odluke pušten je na slobodu. On je u proteklih pet godina, deo vremena proveo u pritvoru, a deo u bekstvu. Kada je godinu dana nakon Joksićevog ubistva pušten da se brani sa slobode, otišao je u Austriju. Kasnije je tamo uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a onda i deportovan u Srbiju, koja je za njim bila raspisala poternicu.

Njegov branilac Dalibor Katančević kaže da oni od prvog dana tvrde da nema dokaza da je Asodi umešan u Joksićevo ubistvo.

- On je trebalo da ima svojstvo svedoka. Tada je bio u društvu i nije se ni sa kim tukao niti sukobljavao. Mi smo od početka na to ukazivali, a tužilaštvo je tek sad odlučilo da povuče gonjenje - prokomentarisao je advokat Katančević za Novosti.

Nakon ove odluke, za teško ubistvo Saše Joksića sudiće se samo Marku Petkoviću (24). Glavno ročište u utorak nije održano, jer je jedan član sudskog veća javio da ne može da dođe, pošto ima zdravstvenih problema. Suđenje treba da se nastavi u ponedeljak, za kada je planirano da se završi sa iznošenjem dokaza, a ako bude vremena, iznosiće se i završne reči.

Pročitajte još

Podsećanja radi, Joksić je ubijen u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću. Navodno su Petković i Asodi bili u porti hrama, a Joksić im je dobacio nešto. Nakon toga je nastao sukob, a prema pričama svedoka, Petković je izvadio nož i njime ubo Joksića. Tada je ranjen i Joksićev prijatelj Dragan Jovanović.

Vrlo brzo Petković i Asodi su uhapšeni. Petkoviću je pritvor 2018. godine zamenjen kućnim pritvorom, nakon čega mu se izgubio trag i on se više nije pojavljivao na suđenjima. Sud je i za njim raspisao poternicu, a uhapšen je krajem januara ove godine u okolini Aranđelovca. Kod njega su tad pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.