Još jedan gigant ih bojkotuje: Facebook u sve većem problemu

Microsoft se pridružio rastućoj listi kompanija koje su "pauzirale" oglašavanje na društvenoj mreži Facebook.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2020.

13:35

Još jedan gigant ih bojkotuje: Facebook u sve većem problemu
Foto: depositphotos/wolterke

Prema izveštaju portala Bloomberg, pozivajući se na interno saopštenje marketinškog stručnjaka kompanije Microsoft Krisa Kaposele, do daljeg se obustavlja oglašavanje.

U protekloj nedelji, brojni veliki brendovi kao što su Coca-Cola, Honda, Unilever, Ford i Starbucks objavili su da, bar privremeno, neće trošiti svoj novac za reklamiranje na popularnoj društvenoj mreži.

Facebook je nedavno uzburkao javnost zbog svoje politike poslovanja, odnosno zbog toga što omogućavaju da govor mržnje ostane vidljiv na platformi. Kompanije su izrazile zabrinutost zbog mogućnosti da se uz ovako neprikladan sadržaj postave njihove reklame.

Otkako je odluka postala javna, postavljena su pitanja u vezi sa logikom koja iza nje stoji, s obzirom na to da dolazi samo nekoliko dana nakon što je Microsoft objavio da će biti partner sa Facebook Gaming platformom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: