Američke avio-kompanije na meti kritika zbog punih aviona

Američki zdravstveni stručnjaci kritikovali su Amerikan erlajns i druge prevoznike zbog korišćenja punih kapaciteta aviona.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2020.

08:45

Američke avio-kompanije na meti kritika zbog punih aviona
Foto: Depositphotos, tupungato

Naime, rekli su da to šalje pogrešnu poruku dok se zemlja bori sa porastom broja slučajeva koronavirusa.

Kompanija Amerikan erlajns saopštila je u petak da više neće ograničavati broj prodatih sedišta na letovima počevši od srede.

Junajted erlajns takođe prodaje sva sedišta, prenosi AP, mada obe kompanije obaveštavaju putnike o punim letovima i omogućavaju im da odaberu drugi let.

Ameriken erlajns je danas saopštio da ima "više slojeva zaštite, uključujući neophodne maske za lice, poboljšane procedure čišćenja i spisak simptoma kovid-19 pre leta".

Kompanija je navela da zna da "kupci polažu poverenje u nju kako bi svaki aspekt njihovog putovanja bili bezbedan, a posvećeni su tome".

Robert Redfild, direktor američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), rekao je na saslušanju u Senatu da je akcija Amerikana "veliko razočaranje", s obzirom na to da mnoge avio-kompanije drže srednja mesta slobodnim.

Neki poslanici traže da Kongres zahteva slobodna mesta na komercijalnim letovima, prenosi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: