01. jul  2020. 04.05  | Izvor: Tanjug

Kritike na račun aviokompanija zbog punih aviona

VAŠINGTON -

Američki zdravstveni stručnjaci kritikovali su danas Ameriken Erlajns i druge prevoznike zbog korišćenja punih kapaciteta aviona, rekavši da to šalje pogrešnu poruku dok se zemlja bori sa porastom broja slučajeva korona virusa

Ameriken Erlajns saopštila je u petak da više neće ograničavati broj prodatih sedišta na letovima počevši od srede. Junajted Erlajns takođe prodaje sva sedišta, prenosi AP , mada obe kompanije obaveštavaju putnike o punim letovima i omogućavaju im da odaberu drugi let.

avion, avioni, let, poletanje

Ameriken Erlajns saopštio je danas da ima "više slojeva zaštite, uključujući neophodne maske za lice, poboljšane procedure čišćenja i spisak simptoma kovid-19 pre leta".

Kompanija je navela da zna da "kupci polažu poverenje u nas kako bi svaki aspekt njihovog putovanja bili bezbedan, a mi smo posvećeni tome".

Robert Redfild, direktor američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), rekao je na saslušanju u Senatu da je akcija Amerikena "veliko razočaranje", s obzirom na to da mnoge aviokompanije drže srednja mesta slobodnim.

Neki poslanici traže da Kongres zahteva slobodna mesta na komercijalnim letovima, prenosi AP .

 

 

Tagovi