Veliki derbi sa tri penala, Barsa posustaje!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.06.2020.
23:57
Izvor: Sportske.net

Ekipa Kikea Setijena ne može da odigra dobru utakmicu poslednjih par nedelja.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Veoma uzbudljivo danas na utakmici Barselone i Atletiko Madrida.

Domaćin koji juri šampionsku titulu je vodio dva puta, ali je Atletiko uspeo dva puta da stigne prednost. Ono što treba napomenuti jeste da smo videli čak tri penala, jedan čak i ponovljen. Na kraju - 2:2 (1:1), Barsa u sve većem problemu.

Počelo je sjajno po Barsu. Nakon kornera sa desne strane koji je izveo Mesi, Dijego Košta je loše reagovao, savladao je Jana Oblaka i domaćin je vodio od 11. minuta utakmice.

Samo četiri minuta kasnije strašan prodor Karaska, možda i igrača utakmice, uspeo je da obori na zemlju Pikea, potom i da prevari Vidala koji je napravio faul za penal.

U prvom pokušaju Ter Štegen je odbranio udarac Dijega Košte, ali je izašao van linije za nijansu, nešto što se retko sudi tamo gde VAR još uvek nije aktuelan.

Umesto njega Saul je došao do bele tačke, izveo penal i pogodio za 1:1. Zanimljivo, tačno četiri minuta nakon faula.

Već na samom startu drugog poluvremena penal za Barselonu i nova prednost. Semedo je prošao po desnoj strani, dobio je loptu u kaznenom prostoru, a Felipe ga je zaustavio, dovoljno da sudija pokaže na belu tačku, a Mesi panenkom postiže svoj 700. gol u karijeri u zvaničnim utakmicama!

Ni ova prednost Barselone nije trajala dugo, samo do 62. minuta. Tada je Karasko ponovo pobegao Semedu, ovaj je napravio faul, dotakao ga je dovoljno da ga spotakne i da sudija ponovo, po treći put danas, pokaže na kazneni udarac.

Manje siguran ovoga puta Saul, ali dovoljno, Ter Štegen je pogodio stranu i dokačio loptu, ali je ona ušla u gol!

Bez ozbiljnijih napada do kraja, Barsa bliža pobedi, ali nedovoljno dobra i danas i reklo bi se da je titula sada predaleko.

   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   






Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milance Barca
Wednesday, 01.07.2020
19:44
avatar
Igorinho
Wednesday, 01.07.2020
18:09

Sto ne pustate komentare?

avatar
Dača
Wednesday, 01.07.2020
11:20

35 primljenih golova. I onda će opet potrošiti preko 100 miliona na napadača. 🤦‍♂️

avatar
LFC*19
Wednesday, 01.07.2020
08:17

Sve je to zbog mesijeve frizure :) Razumijem borbu za titulu, navikao sam godinama da gledam oce li bit crno ili crveno, PArtizan ili Zvezda. Barsa ili Real. I vremenom dosadi, cak i kao vijest u jednoj recenici. Real uzeo titulu... Ili BArsa opet uzela titulu. Nema trece opcije. OStalih 18 timova ubijenih u pojam, ni ne nadaju se u perspektivi da nesto moze da se promijeni, ni za 20 god. Jednostavno, kao neka prelosa opozicija a kazu liga najjaca... Ne znam kako, ali neka vas ove price o kradji prodju brzo, vas dva ista po tome kluba!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Wednesday, 01.07.2020
07:34

Pljacka sa automatskim oruzjem.

avatar
P. S.
Wednesday, 01.07.2020
04:16

Utakmicu bez ikakvog rezultatskog značaja Barsa bi verovatno rešila u svoju korist da je suđenje bilo regularno. Međutim remi je verovatno i najpravedniji ishod ako uzmemo u obzir da nismo videli nijedan gol iz akcije nakon šanse bilo kog tima, pa ni šanse.

U igri Atletika se jasno videlo da su došli po bod, a Barsa je na svoj način želela sva tri. Međutim od presporih napada u kojima se traži isključivo Messi (okružen četvoricom protivničkih defanzivaca), a koji je pre toga morao učestvovati u iznošenju lopte na polovinu Atletika, vrlo lako se odbraniti i za timove sa mnogo slabijim odbranama od Atletikove. Sa druge strane je vrlo lako organizovati kontranapade protiv tima kome bekovi igraju krila, stoperi izigravaju bekove, vezni igrače stopere, a svi zajedno ne znaju gde se nalaze. Posledica toga je i da na centaršut sa desnog boka Diego Kosta potpuno sam šutira glavom ka golu Ter Štegena, a u tom trenutku se u celom kaznenom prostoru nalazi 5 fudbalera Barse i samo on od igrača Atletika. I da ne nabrajam dalje katastrofalne stvari u Barsinoj postavci i igri zaključiću da u ovom trenutku Barsa nije u stanju da dobije utakmicu protiv bilo koga jačeg protivnika, a na gostovanjima ni protiv bilo koga kluba iz gornje polovine tabele. Bar ne ako gledamo igru koja bi trebala da obezbedi šanse i makar izvesnu, ako ne i ubedljivu pobedu.

Velika kriza u igri Barse odavno traje, za razliku od krize rezultata koja je došla sa zakašnjenjem. Sa obzirom da kriza u igri ne donosi nikakve promene, naprotiv vremenom je sve gora ako je ne prati kriza rezultata, ostaje nam da se nadamo da će bar očajni rezultati do kraja sezone i ispadanje već u 1/8 finala LŠ doneti kakve god promene i napredak u igri.

avatar
Wednesday, 01.07.2020
00:47

A u drugom poluvremenu smešan penal i za Barsu i za Atletiko. Ono ne bi sudili ni u našoj kukuruznoj ligi.

avatar
Mirjevac
Wednesday, 01.07.2020
00:43

Ovo je toliko providno, da cak i corav vidi sta se sve radi da bi se barca sprecila da opet osvoji LaLigu! Sudije su nezaistavljive da pomognu Realu! Sudije pomazu realu na sve strane, ajd kad real igra to se vidi iz aviona da su sudije za njega, vec i kad real ne igra sudije mu pomazu! Ponoviti penal, cak taj penal nije ni bio, drugi penal za Atletiko jos manje je bio od prvog! Prekrasaj nad Pike u sestercu, sudija gleda kako igrac mu lomi vrat i kicmu ali nema penal za Barcu! Tako da je ovo veceras bilo katastrofalno! Barcin trener covek nema dve veze, od njega se ocekivalo da nesto uradi, ali on covek nema pojma i trenerskom poslu! Covek ne menja Vidala, koji je napravio penal i Vidal je toliko veceras bio los, takodje i Buskets, ali on menja raketica koji je bolji bio od obojice, Ansu Fatija i Grizmana ubacuje tek pet minuta pred kraj umesto mnogo ranije oni su bili odmorni a i dobri igraci, on ceka zadnji minute pa ih tek tada ubacuje! I kad su usli Serdjo Roberto, Grizman, Ansu Fati, igraaa je odma bila bolja, ali kasno ih je ubacio! Ocekuje se da trener barce podnese neopozivu ostavku, covek nezna da pobedi, i forsira neku katastrofalnu igru kooja se nemoze gledati!

avatar
Goran Stanojkov
Wednesday, 01.07.2020
00:34

Nema vise fudbala J..... Se ovo je bruka

avatar
fadsasdfads
Wednesday, 01.07.2020
00:20

Uefaloni nu sudije ni kradje vise ne vrede Real osvaja 😁

avatar
Wednesday, 01.07.2020
00:09

Odlično! Još da mi pobedimo u četvrtak i možemo polako da slavimo mada imamo još teške utakmice sa Bilbaom i Villarealom. Još ako Villareal otkine Barsi bodove, mislim da je sve rešeno.

avatar
GoHardV3
Wednesday, 01.07.2020
00:04

Nijedan gol iz igre protiv Atletika i Reala ove sezone na 5 utakmica, mene bi bilo sramota, jos im poklonise penal, sudija krade Seltu u proslom kolu i opet nista :)

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 01.07.2020
00:04

Hoce li barsa vise najuriti ovog vozaca feebusona, lik je totalni diletant, upozoravao sam da sa njim nece videtu trofeja ove sezone, ali izgleda da tamo rade totalni amateri

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 01.07.2020
00:00

izlizani opet platio igracima Atletica da stave mog idola Messija u dzep.zato on mora da daje maestralne golove iz nepostojecih penala. :D

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 30.06.2020
23:59

i normalno sudije sve cine da sprece mog idola Messija da osvoji La Ligu cime bi obezbedio zlatnu loptu. :D

avatar
fadsasdfads
Wednesday, 01.07.2020
01:22

Napomena poklonjenu kao i prethodnu

avatar
Badr Hari
Tuesday, 30.06.2020
23:58

Ono jeste da je Real pokrao sve utakmice od restarta do sada, a mega-krađom sezone protiv Sosijedada ukrao i titulu ipak nije zgoreg pokrasti i Barsu za svaki slučaj. Da ne komentarišem komediju od ponovljenog penala (iako Ter Štegen jeste izašao koji santimetar), ali penal Semeda koji nije ni pipnuo Karaska koji se spotakao o svoju nogu jeste otvorena i bezočna pljačka.

avatar
GoHardV3
Wednesday, 01.07.2020
00:05

Da nije sudija Barselona bi bila 7,8 ili 9 na tabeli, vezni red Pudj ne bi igrao u Real Kastilji, Vidal, Rakitic i Buskec hahahaha, a jbg ne moze ni sudija cele sezone da poklanja golove i penale kao veceras, oba gola poklon :D

avatar
Crveni Lucifer
Wednesday, 01.07.2020
00:06

Kada se postuju pravila protiv barse onda je to komedija, pa vi navikli da kradete da ste izgubili dodir sa realnoscu, aj sad udari sebi 20 pluseva da ljudi misle kako si upravu za sve sto pises