Rekao im je da ne uriniraju u porti crkve, pa je izboden na smrt: Suđenje za ubistvo Saše Joksića u Vraniću, tužilaštvo na kraju suđenja odustalo od jedne optužnice!

S. J. M.

30. 06. 2020. u 22:01

Iako je suđenje praktično pred završnim rečima, Više tužilaštvo u Beogradu više neće krivično da goni Ivana Asodija (25)

Рекао им је да не уринирају у порти цркве, па је избоден на смрт: Суђење за убиство Саше Јоксића у Вранићу, тужилаштво на крају суђења одустало од једне оптужнице!

Petković i Asodi

IVAN Asodi (25), optužen za teško ubistvo Saše Joksića u saizvršilaštvu, više se ne tereti za to krivično delo, počinjeno u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću 2. avgusta 2015. Iako je suđenje praktično na kraju i pred završnim rečima, Više tužilaštvo u Beogradu odustalo je od njegovog krivičnog gonjenja. Nakon tužilaštva, od krivičnog gonjenja odustao je i punomoćnik oštećenih, Joksićeve supruge i dece.

Asodi, koji se u proteklom periodu nalazio u pritvoru, posle ove odluke pušten je na slobodu. On je u proteklih pet godina, deo vremena proveo u pritvoru, a deo u bekstvu. Kada je godinu dana nakon Joksićevog ubistva pušten da se brani sa slobode, otišao je u Austriju. Kasnije je tamo uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a onda i deportovan u Srbiju, koja je za njim bila raspisala poternicu.

ĆUTALI, PA NEGIRALI KRIVICU SUĐENjE za ubistvo Jokića je nekoliko puta počinjalo iz početka zbog promena u sudskom veću, a poslednji put u februaru ove godine. Petković i Asodi su se na početku suđenja branili ćutanjem, da bi zimus obojica negirala krivicu. Inače, za teško ubistvo zaprećena je kazna od deset godina zatvora do doživotne robije.

Njegov branilac Dalibor Katančević kaže nam da oni od prvog dana tvrde da nema dokaza da je Asodi umešan u Joksićevo ubistvo.

- On je trebalo da ima svojstvo svedoka. Tada je bio u društvu i nije se ni sa kim tukao niti sukobljavao. Mi smo od početka na to ukazivali, a tužilaštvo je tek sad odlučilo da povuče gonjenje - prokomentarisao nam je advokat Katančević.

Nakon ove odluke, za teško ubistvo Saše Joksića sudiće se samo Marku Petkoviću (24). Glavno ročište u utorak nije održano, jer je jedan član sudskog veća javio da ne može da dođe, pošto ima zdravstvenih problema. Suđenje treba da se nastavi u ponedeljak, za kada je planirano da se završi sa iznošenjem dokaza, a ako bude vremena, iznosiće se i završne reči.

Ubijeni Saša Joksić

Joksić je ubijen u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću. Navodno su Petković i Asodi urinirali u porti hrama, a Joksić im je uzviknuo da to ne čine. Nakon toga je nastao sukob, a prema pričama svedoka, Petković je izvadio nož i njime ubo Joksića. Tada je ranjen i Joksićev prijatelj Dragan Jovanović.

Vrlo brzo Petković i Asodi su uhapšeni. Petkoviću je pritvor 2018. godine zamenjen kućnim pritvorom, nakon čega mu se izgubio trag i on se više nije pojavljivao na suđenjima. Sud je i za njim raspisao poternicu, a uhapšen je krajem januara ove godine u okolini Aranđelovca. Kod njega su tad pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.


Hram u Vraniću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Miko

30.06.2020. 23:16

Каква наопака држава. Осумњичен и ухапшен за убиство а добије кућни притвор,кидне без траг и гласа,смуца се ко зна куда и наставља са криминалом,једва га пново ухапсе....циркус.

Aca.B

30.06.2020. 23:21

Kakvo je to prezime Asodi?Sta je po nacionalnosti?Usao je u portu nase crkve,mokrio,ubio brata srbina!Objaviti adresu zloncica i slike uze familije.DOKLE VISE TEROR NAZI manjina u Srbiji?!?!?!!

Pp

30.06.2020. 23:28

Srpsko sudstvo je legla zla, kriminala, korupcije i nemorala. I najgori monstrumi i ubice imaju više obraza i savesti od njih. Oni su glavni razlog za odlazak ljudi iz te kriminalne države u kojoj katastrofalno korumpirano i kriminalnom sudstvu niko nista ne može.

Дане

30.06.2020. 23:48

Kao i mnogo puta do sada ista prica sa nasim sudstvom i pravdom. Cirkus i sramota od sudstva. Dzaba trud policije i gradjana poreskih obveznika kada nam sudstvo je cirkus i lakrdija u 80% slucajeva. Kriminalcim zatvor samo pojam odmora i razmisljanja za nove poduhvate..

Патроније

30.06.2020. 23:50

Чекај мало, овај убио човека и пуштен у кућни притвор и побегао а овај други побегао па када је ухапшен тужилаштво одустаје од гоњења. Овде су дефинитивно судије и тужиоци саучесници са оптуженима. У ком то правном поретку човек осумњичен за убиство буде пуштен у кућни притвор?