Pomeren termin za festival "Novi tvrđava teatar" 1Foto: Branislav Lucic

Festival „Novi tvrđava teatar“ koji se održava na otvorenim terasama vile Stanković početkom jula, pomera se zbog epidemije iz svog julskog termina u jesenji. Umesto u julu, biće održan od 4. do 9 septembra.

Publika će ove godine imati priliku da vidi predstave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije. Festival se otvara premijernom izvedbom predstave „Upotreba čoveka“ po romanu Aleksandra Tišme, u dramatizaciji Borisa Liješevića i Fedora Šilija, a u režiji Borisa Liješevića.

Predstava je nastala u koprodukciji Festivala „Novi tvrđava teatar“ Novi Sad, Novosadskog pozorišta Novi Sad, Festivala Grad teatar Budva i Festivala „East West“ centra, Sarajevo. Takmičiće se još i ansambl predstava Bosanskog Narodnog Pozorišta iz Zenice: „Ukulele Jam“ Alena Meškovića, u režiji Dina Mustafića.

Zatim predstava Zagrebačkog Kazališta Mladih: „H.E.J.T.E.R.I.“ nova drama Dina Pešuta u režiji Judite Gamulin kao i predstava „Seljačka opera“, Bele Pintera, u režija Atile Keresteša, Segedinskog nacionalnog teatra u koprodukciji sa Ujvideki Szinhaz – Novosadskim pozorištem, Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari