Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 30. 6. 2020.

| Politika

Opozicija traži istinu o situaciji sa korona virusom u Nišu

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
dom-zdravlja2-korona-nis-foto-vkeser
Istina je negde tamo: foto: V. Keser

Zato što nadležni u Nišu danima ne objavljuju podatke o broju umrlih i zaraženih, niške opozicione Stanka slobode i pravde i Demokratska stranka traže istinito stanje o korona virusu u Nišu. SSP traži tačne brojeve o testiranim, inficiranim i preminulim, a u DS-u kažu da se ponavljanjem izbora ugrožava zdravlje stanovništva.

Pored ćutanja Kliničkog centra u Nišu, javnost je zabrinula poruka koju je direktor Klinike za anesteziologiju Radmilo Janković uputio kolegama da se “usijanje približava velikim brzinom” i da “sledi izazov veći od onog u martu”.

Poverenik SSP u Nišu Vojkan Vojinović podseća da je režim ubeđivao građane da izbori ne predstavljaju rizik po zdravlje i živote ljudi, kao i da su dozvolili održavanje finala Kupa pred prepunim tribinama Čaira, pa zato od čelnika Niša, premijerke Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara zahteva odgovore na nekoliko pitanja:

-Koliko je tačno testiranih, zaraženih, hospitalizovanih i preminulih u Nišu?

-Šta znači poruka upućena lekarima da se “usijanje približava velikom brzinom”?

-Kada će napokon biti završena privremena laboratorija “Vatreno oko” obećana još u aprilu?

-Da li je tačno da u Nišu nedostaju testovi i da veliki broj ljudi čeka testiranje u samoizolaciji?

-Da li je PR KC Niš jedina osoba koja ima odgovore na pitanja i da javnost mora da čeka da se PR vrati sa godišnjeg odmora kako bi dobila informacije od velikog značaja? - pitaju iz SSP.


DS: Za širenje virusa odgovorna vlast, a krive građane

Demokratska Stranka Niš poziva odlazeću gradsku vlast da saopšti javnosti i građanima Niša pravo i istinito stanje u gradu o broju pozitivnih na kovid, a podsećaju da se danima ćuti i da se građani ne informišu blagovremeno i istinito od onih čija je to dužnost.

Lažni izbori su prošli, “pobedili“ ste i sada krenite da radite u korist svih građana, ako uopšte znate kako se to radi. Najodgovorniji ste za ovu alarmantnu situaciju sa širenjem korona virusa. Danima ste nam saopštavali da je sve pod kontrolom i da nema razloga za paniku. Još tada je svima bilo jasno da nam ne govorite istinu. Nemojte ponovo kao pre par meseci da optužujete građane za širenje virusa. Celokupna odgovornost leži na vama - poručuju iz niškog DS-a.

Sutra će se održati ponovljeni parlamentarni izbori na 234 biračkih mesta u Srbiji. Preko 200 hiljada građana imaće pravo glasa na tim ponovljenim izborima koje u DS nazivaju “lažnim”.

Član Izvršnog odbora DS i predsednik Opštinskog odbora DS Medijana Vladimir Milošević kaže da je ponavljanje izbora na toliko biračkih mesta samo "još jedan u nizu dokaza da su to odavno prestali da budu fer i pošteni izbori i da je bojkot takvih izbora bio pravo rešenje".

Građane Niša ali i cele Srbije pozivamo da ostanu kod kuće i ne izlaze na te „izbore“. Ovoga puta ne zbog bojkota, već zbog njihovog zdravlja. Vaše zdravlje i zdravlje vaše porodice je nešto najvažnije na svetu. Molimo vas da ostanete kod kuće i ignorišete nepostojeće, ponovljene tzv. izbore - navodi Milošević.

Podsetimo, Klinički centar Niš opet je zaćutao o virusu korona u Nišu, pa danima ne objavljuju podatke.

Sve o korona virusu na jugu Srbije, čitajte ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    14:04 // 30. 6. 2020.

    Opozicija treba organizovati proteste, lupanje u šerpe u 20h, neki aktivizam a ne pitanja lažnoj vlasti

  • MilosNis

    13:14 // 30. 6. 2020.

    Koja opozicija? Srbija nema opoziciju!

    • Zlobnik

      15:24 // 30. 6. 2020.

      @MilosNis : Nema Srbija ni narod !
      Tj. ima ali u Sandžaku - delu Srbije !
      Ovde smo svi... nikakvi !

  • X files

    13:12 // 30. 6. 2020.

    The true is out of there! Nikad nećemo saznati istinu ali zašto se opterećivati, treba snage usmeriti na prevenciju. Za dezinfekciju prostora postoje UVC lampe, za dezinfekciju vazduha fotokatalitički prečišćivači, za imunitet medicinske gljive, kurkuma, đumbir, indijski tamjan, vitamin C, astragalus i druge brojne biljčice...Ima načina samo patimo od nedostatka informacija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: