Vesti

0

Ljajić: Novom Pazaru potrebni lekari, stiže pomoć i iz Sarajeva

Autor: SA

Izvor: Beta

Ljajić: Novom Pazaru potrebni lekari, stiže pomoć i iz Sarajeva

Izvor: Foto: Beta/TOS

"Daleko je manji pritisak na bolnicu, ambulante, očekujem da će u narednih sedam do deset dana situacija zaista biti pod kontrolom", rekao je Ljajić za TV Prva.

Govoreći o dolasku premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lonačara u Novi Pazar, on je rekao da oni danas donose i veliku količinu zaštitne i medicinske opreme, kao i da su netačni neki natpisi da "u gradu nema ničeg - zaista ima".

"Ovaj problem nije došao zbog nedostatka aparata, već zbog nedostatka ljudstva. Veliki broj ljudi se lečio kući pa se sa upalom pluća u velikom broju javio i došao u bolnicu. Zdravstveni sistem to nije mogao da podnese čak i da je bio kompletan, a posebno što je deo lekara bio van stroja zbog bolesti", rekao je Ljajić.

Kako je naveo, "kadrovi - lekari određenih specijalnosti, posebno anesteziolozi, infektolozi, rešavaju ovaj akutni problem, ne rešava oprema".

Prema njegovim rečlma, dolazak Brnabić i Lončara je važan i zato što se time ukazuje na ozbiljnost situacije i da su država i vlada tu da pomognu.

"Zahvaljujući investicijama u proteklih sedam, osam godina zdravstveni sistem u Novom Pazaru je neuporedivo bolji i nikada više nije ulagano u Opštu bolnicu nego što je u tom periodu", rekao je Ljajić.

On je naveo da ga je zvao član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i pitao šta treba, tako da će doći u Novi Pazar i ekipa lekara iz Sarajeva i Tuzle.

Prema rečima Ljajića, "ministar Lončar je rekao da nikakvih problema nama i da će im biti izdate privremene licence".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR