Na aerodromu brzi test na koronu 139 evra

Nemačka "Lufthanza" na aerodromu u Frankfurtu putnicima nudi test na koronavirus za koji rezultate dobiju u roku od nekoliko sati, kako bi izbegli karantin.

Svet

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.06.2020.

08:00

Na aerodromu brzi test na koronu 139 evra
Foto: Epa, Armando Babani

Avio-prevoznik je udružio snage s nemačkom kompanijom "Centogene", koja je u ponedjeljak otvorila prolazni ispitni centar na aerodromu, za koji je rekla da će predstavljati "nacrt otvaranja međunarodnih granica", piše "Fajnenšel tajms" (FT).

"Ova procedura bi putnicima trebalo da pruži priliku da se testiraju na letovima u inostranstvu ili boravku u Nemačkoj, kako bi se izbegli karantin", kazao je Bjern Beker, direktor "Lufthanze".

Dodao je da će za putnike iz Nemačke u zemlje poput Ujedinjenih Arapskih Emirata test pred let biti dovoljan, dok će kineske vlasti možda zahtevatni dodatni posle sletanja.

"Lufthanza" je najavila da će razmotriti ponudu slične usluge i u Minhenu.

Putnici "Lufthanze" koji žele da koriste uslugu "Centogene" na aerodromu u Frankfurtu moraće platiti do 139 evra za brzi test i dodatnih devet evra kako bi povezali provereni rezultat sa podacima svojih pasoša. Sporiji test, koji daje rezultat za šest do osam sati, dostupan je za 59 evra, navodi FT.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: