Najnovije vesti
Vesti Svet
PREDSEDNIK UKRAJINE GUBI PODRŠKU NARODA Anketa pokazuje da popularnost Zelenskog rapidno opada

PREDSEDNIK UKRAJINE GUBI PODRŠKU NARODA Anketa pokazuje da popularnost Zelenskog rapidno opada

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rapidno gubi podršku ukrajinskog naroda, pokazala je anketa koju je sproveo Međunarodni institut za sociologiju u Kijevu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Volodimir Zelenski Foto: EPA/Sergey Dolzhenko / RAS Srbija
Volodimir Zelenski

Prema podacima iz ankete, tek jedan od deset državljana Ukrajine potpuno podržava rad Zelenskog, dok 28 odsto njih donekle podržava.

Popularnost ukrajinskog predsednika sada je 38 odsto, u poređenju sa 64 odsto u oktobru 2019. godine i 52 odsto u martu ove godine.

"Međutim, 45 odsto ispitanika ne podržava način na koji Zelenski obavlja svoj posao, u odnosu na 22 odsto ispitanih u jesen prošle godine i 27 odsto u martu", navodi se u saopštenju Instituta.

Pročitajte još

Ostali ispitanici su izjavili kako im je teško odgovoriti na anketu ili su jednostavno odbili da odgovore, javio je TASS.

Rezultati ankete pokazuju da 23 odsto ispitanika podržava rad Vlade Ukrajine, dok 59 odsto ispitanih državljana Ukrajine ne podržava rad vlasti.

U oktobru 2019. godine Vlada je imala podršku 51 odsto ispitanih državljana Ukrajine, dok je u martu taj procenat bio 25 odsto.

Anketa je sprovedena telefonom od 20. do 23. juna, a kontaktirano je ukupno 2.000 stanovnika Ukrajine.

Margina greške ne prelazi 2,2 odsto.