29. jun  2020. 20.20  | Izvor: FoNet

Bioskopi zatvoreni do daljeg

BEOGRAD -

Bioskopi u Srbiji ostaće zatvoreni do daljnjeg usled pogoršavanja zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa, a direktor Kombank dvorane i distributerske kuće "Megakom film" Igor Stanković izjavio je za portal nova.rs da je nemoguće predvideti kada će bioskopi proraditi.

Akcija "Povratak u bioskope" trebalo je da bude održana od 1. do 15. jula, kada su na repertoaru bila planirana ostvarenja iz tekuće i prethodne godine, kao i filmovi kojima je zbog proglašenja pandemije prekinuto bioskopsko prikazivanje.

"Kada ćemo otvoriti bioskope, u ovom trenutku ne znam. Startovi filmova pomereni su za avgust. Najraniji datumi su polovinom avgusta i pre toga ne vidim razloga za otvaranje bioskopa", rekao je Stanković.

On je dodao i da je distribucija svih novijih holivudskih ostvarenja odložena za 12. i 24. avgust, a da ljubiteljima filmova do tada preostaje da tokom jula iz automobila filmove gledaju u drajv-in bioskopu na Adi.

"Drugačije je za sada nemoguće. Nema još ničega što bi nam ukazalo da ima svetla na kraju tunela. Ne vidimo još kraj tog tunela", rekao je Stanković.

Tagovi