Najnovije vesti
Zabava
ivana dudic crveni mesec snimanja kraj serije

"BILO JE NAPORNO" Ivana Dudić otkrila ISTINU o radu na seriji Crveni mesec, jedna stvar joj je bila VELIKO IZNENAĐENJE

Pre nekoliko dana u kalemegdanskoj crkvi Ružici pala je poslednja klapa igrane serije “Crveni mesec”. Istorijski spektakl, koji je sniman više od godinu dana, završava se scenom venčanja glavnih junaka Sofije Bauman (Ivana Dudić) i Nikole Stanimirovića (Miloš Đurović).

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Crveni mesec Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Crveni mesec
Crveni mesec
Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Crveni mesec

Osim raspleta ljubavne priče dvoje glavnih junaka, kraj serije donosi i brojne turbulentne političke događaje toga doba u koje je bila upletena naša zemlje. Uprkos dvomesečnoj pauzi zbog vanrednog stanja, ekipa ovog velikog projekta (125 epizoda), na čelu sa idejnim tvorcem Romanom Majetićem, predano je radila i privela kraju pomenuti serijal.

- Zadovoljan sam, da ne budem lažno skroman, ali to je manje važno, bitno je da publika bude zadovoljna, kao što i jeste. Mislim da će im se, posle svih muka kroz koje su prošli junaci, dopasti kraj. Na sledećem projektu “Jugoslovenka” se radi već mesecima, jer je to čak i veći projekat od “Crvenog meseca”. Počinjemo sa snimanjem 1. jula i punih pet nedelja ćemo snimati na Hvaru, koji će u seriji predstavljati Krf - otkriva Roman.

Glavna junakinja, koju tumači Ivana Dudić, kaže da joj je “Crveni mesec” bio lep izazov u karijeri i da nikada neće zaboraviti scene koje je snimala sa svojom serijskom porodicom Draganom Marjanović, Ninom Grahovac i Olgom Odanović.

Crveni mesec
Foto: S. Krstić / RAS Srbija
Crveni mesec

- Svi su bili toliko pozitivni, toliko dragi i toliko “ludi” da smo se svaki dan snimanja, koliko god da je bio naporan, trudili da ga učinimo što zabavnijim - kaže Dudićeva otkrivajući šta joj je ipak bilo najteže na snimanjima.

- Svi bi pomislili da mi je najteže, odnosno najzahtevnije bilo da svaki dan ustajem u pet ujutru, počnem da snimam od šest i radim do 18 časova. Onda se vratim kući i nastavim da učim tekst za sledeći dan snimanja. Takav ritam je možda bio težak prvih mesec dana dok se nisam privikla, ali nakon toga shvatite da građenje i vođenje lika koji tumačite tih godinu dana nije teško, ali je emotivno zahtevno. Ja imam stav da ako mi je data prilika, onda je moram maksimalno opravdati. I to sam se potrudila da uradim i sada sa likom Sofije Bauman. Ivana kaže da nije bilo iznenađenja na snimanjima i da je sve kolege manje-više znala odranije.

Pročitajte još

- Iznenađenje mi je bilo samo to što smo mi svi bili toliko sinhroni kao glumačka ekipa od samog starta. Inače, ranije nisam bila u prilici da gledam redovno seriju, ali sada pošto imam više slobodnog vremena, redovno pratim “Crveni mesec”. Baš sam pre nekoliko dana sa svojim prijateljima komentarisala da je sada serija, pošto ulazi u završnicu, veoma uzbudljiva, dinamična i intrigantna. Iako sam samokritična, veoma sam ponosna na sebe, kolege, kao i na čitav projekat. Volim da pogledam određene epizode zbog pojedinih scena koje su mi važne. Jednostavno, volim da proverim da li sam dobro odradila scenu ili ne, da bih u budućnosti bila još bolja - zaključuje glumica.

Miloš Đurović je otkrio da nikada neće zaboraviti kako je za potrebe snimanja serije morao da nauči i da jaše konja.

- Pripremao sam se da jašem konja i imam odlične instruktore koji su mi puno pomogli i stalno su bili uz mene. Nije mi bilo teško da se naviknem na konje, ali sam se dosta pripremao na ovom polju. Konj je osećajna i prelepa životinja, ali čovek uvek mora biti obazriv kada je na konju. Često me pitaju da li sam pao sa konja. Kapetan Nikola Stanimirović nikada nije pao sa konja, a Nikola ... (smeh) - izjavio je Đurović.

VIDEO Ivana Dudić i Miloš Đurović na snimanju serije "Crveni mesec"