(©MN Press)
(©MN Press)

Zvezda bez 1.000.000 evra, Njegoš se vraća na Marakanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 18:27

Mladi Srbin višak u Nemačkoj

Sezona u Cvajti je juče završena i klubovi su već počeli da prave planove za sledeću. Zbog finansijske krize uzrokovane pandemijom korona virusa, mnogi klubovi će biti prinuđeni da stegnu kaiš. Među njima je i stabilni drugoligaš Ercgebirge Aue.

Tim povodom, u klubu su već odlučili da povuku neke poteze. Među prvim igračima koji su napustili klub je mladi srpski napadač Njegoš Kupusović. On je prošlog leta otišao na jednogodišnju pozajmicu u Aue sa opcijom da ga Nemci otkupe po fiksnoj ceni od 1.000.000 evra. Ipak, nije se naigrao i nije ubedio Aue da ga zadrži. Odigrao je samo tri meča u sezoni pošto je dobio šansu da u finišu sezone nekoliko puta uđe sa klupe i na terenu je proveo tek desetak minuta. Interesantno je da je za taj kratak period stigao i da se upiše u listu strelaca protiv Bohuma.

Izabrane vesti

Ipak, klub je odlučio da ga ne otkupi i da ga vrati u Crveniu zvezdu sa kojom Kupusović ima ugovor na još godinu dana. Pored njega, nisu zadržani ni još trojica fudbalera koji s bili na pozajmicama. Marko Mihojević je vraćen u PAOK, Jakob Rasmusen u Fiorentinu, a Kristof Daferner u Frajburg.

„Moraćemo da redukujemo neke troškove, ali to ne znači da ćemo biti slabiji. Štaviše, možemo da budemo i bolji! Kvalitet treba da bude pre kvantiteta. Ne možemo više da budemo klub za razigravanje igrača iz drugih klubova jer je Cvajta brutalno teško takmičenje u kojem se greške skupo plaćaju. Pozdravili smo se sa igračima koji nisu uspeli da se dokažu, nećemo zadržati ni igrače kojima ističu ugovori“, rekao je predsednik kluba Helge Leonhart.

Ercebirge Auer je jedan od najstabilnijih nemačkih drugoligaša iako dolazi iz grada koji ima tek 28.000 stanovnika. Od prethodnih 18 sezona, 15 su proveli u Cvajti, a samo tri u trećeligaškom društvu. 


tagovi

Njegoš Kupusović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara