Uhapšena četvorica, prali novac i oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3,7 miliona dinara

Policija i tužilaštvo u Nišu uhapsili su četiri osobe, a protiv još dve osobe podneli krivične prijave zbog sumnje da su finansijskim malverzacijama oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3.7 miliona dinara.
Uhapšena četvorica, prali novac i oštetili budžet Opštine Majdanpek za 3,7 miliona dinara
Foto: 021.rs
Zbog sumnje da su se bavili pranjem novca, policija je uhapsila D. V. (47), odgovorno lice "DVS KOMERC-2017" iz Paraćina i tridesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline Paraćina.
 
Uhapšen je i Lj. P. (65), odgovorno lice Rudarskog fudbalskog kluba Majdanpek, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i I. P. (41), odgovorno lice Opštinskog fudbalskog saveza Majdanpek, osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju.
 
Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, podnete su krivične prijave i protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca iz Jagodine i četrdesetsedmogodišnjaka iz Paraćina. 
 
Sumnja se da su Lj. P. i I. P, u vremenskom periodu od 9. marta 2017. do 9. marta 2020. godine, novac dobijen iz redovnih i vanrednih sredstava budžeta Opštine Majdanpek, uplaćivali sa računa Rudarskog fudbalskog kluba "Majdanpek", u ukupnom iznosu od 3.703.600 dinara, preduzećima koji su u vlasništvu četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, na ime fiktivnih nabavki sportske opreme i tehničkih sredstava za treninge.  
 
Nakon toga, on je, kako se sumnja, taj novac usmeravao, po osnovu fiktivnih otkupa sekundarnih sirovina i fiktivnih ugovora o pozajmici, na svoj tekući račun i račune D. V. i četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, koji su odmah po primljenim uplatama podizali celokupne iznose i predavali ga nazad četrdesetsedmogodišnjem muškarcu, koji je novac vraćao uplatiocima uz zadržavanje provizije za sebe.
 
Osumnjičenim D. V, Lj. P. i I. P. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.