ŽELJKA CVIJANOVIĆ PORUČILA U TREBINJU: Obeležavanjem Vidovdana poštujemo one koji su stvarali RS, branili naše živote!
Foto: Youtube prtscr / ATV

krsna slava

ŽELJKA CVIJANOVIĆ PORUČILA U TREBINJU: Obeležavanjem Vidovdana poštujemo one koji su stvarali RS, branili naše živote!

Bosna i Hercegovina -

Presednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakala je danas u Trebinju da se obeležavanjem Vidovdana širom Srpske izražava poštovanje prema onima koji su stvarali Srpsku, branili njenu slobodu, "branili naše pravo na život i naše pravo na budućnost".

Cvijanović je čestitala krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog puka i istakla da su okupljanjem u Trebinju pokazali jedinstvo, da poštuju važne datume iz prošlosti i da su zagledani u sve ono što treba da se radi u budućnosti.

Ona je istakla da je obaveza institucija da poštuju sve ono važno iz prošlosti, ali i da poveže prošlost sa budućnošću i nađe pravi put.

"Sigurna sam da onda kad smo zajedno i kad smo okupljeni oko zajedničkih interesa, a to je prvenstveno Republika Srpska, jaka, stabilna, odgovorna, koja zna šta hoće, koja može da organizuje svoj život, odgovori na političke, ekonomske i svake druge izazove, onda znam i da smo uvek tu da ispunimo te ciljeve", navela je Cvijanović.

Predsednica RS je zahvalila svima koji su dali živote, kao i svima koji su donosili teške političke odluke u teškim vremenima u prošlosti.

"Ovo je dan da pošaljemo poruku da ćemo u budućnosti, jednako odgovorno, gledati i nositi se sa svim izazovima koje nam ta budućnost može doneti", poručila je Cvijanović.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / ATV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track