POSLE STRAŠNIH POPLAVA: Crveni krst Srbije poslao 6,1 tono pomoći ugroženima
Foto: RINA

HUMANITARNA MISIJA

POSLE STRAŠNIH POPLAVA: Crveni krst Srbije poslao 6,1 tono pomoći ugroženima

Društvo -

Crveni krst Srbije uputio je danas 6,1 tonu pomoći za stanovništvo pogođeno poplavama na području Arilja, Lučana, Osečine, Ivanjice, Koceljeva, Kosjerića, Majdanpeka, Požege, Čačka i Gornjeg Milanovca.

Kako je saopšteno iz Crvenog krsta, pomoć se sastoji od 40 setova za higijensko čišćenje kuća, 220 pari gumenih čizama, 220 kanti za vodu,150 porodičnih paketa konzervirane hrane, 200 kišnih kabanica, 55 sušilica, 110 porodičnih higijenskih paketa, 2.100 litara flaširane vode i 15 rezervoara za snabdevanje građana vodom za piće kapaciteta 22.500 litara.

Raspodelu humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu realizovaće organizacije Crvenog krsta u opštinama koje su pogođene poplavama, dodaje se u saopštenju.

Nacionalni mobilni tehnički tim za delovanje u nesrećama Crvenog krsta Srbije danas u Prokuplju izvršava zadatke dezinfikovanja stambenih objekata i dvorišta koja su nakon povlačenja i crpljenja vode sa poplavljenih površina očišćena od mulja, otpada i prljavštine kako bi se pristupilo sušenju objekata.

Od početka poplava, Crveni krst Srbije i operativne organizacije Crvenog krsta u opštinama i gradovima distribuirale su više od 23.700 kilograma pomoći za 684 najugroženijih porodica u 19 opština koje su postradale od poplava, kao i ukupno 111 uređaja za sušenje vlažnih zidova.

Crveni krst Srbije će nastaviti da dostavlja pomoć stanovništvu koje je postradalo od poplava u skladu sa potrebama korisnika i svojim mogućnostima, dodaje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track