Najnovije vesti
Vesti Svet
POČELA SEDNICA U BUDVI Novi gradonačelik se bira uz prisustvo policije i privatnog obezbeđenja, mediji nisu pozvani (VIDEO)

POČELA SEDNICA U BUDVI Novi gradonačelik se bira uz prisustvo policije i privatnog obezbeđenja, mediji nisu pozvani (VIDEO)

Predsednici Opštine i Skupštine Budve biće izabrani na današnjim sednicama lokalmog parlamenta zakazanim po hitnom postupku. Policija i privatno obezbeđenje koa i proteklih dana stoje na ulazu u zgradu Opštine, a mediji prvi put nisu pozvani na sednicu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Budva Foto: Vijesti online / youtube
Budva

Odbornica DPS-a Snežana Kuč, koju je nova odbornička većina imenovala za vd predsednicu parlamenta, zakazala je za deset časova po hitnom postupku prvu sednicu lokalnog palamenta na kojoj će biti birani novi sazivi skupštinskih odbora, ali i formalizovati odluku pojačanog prisustva pripadnika obezbeđenja u Opštini.

Odbornici nove većine vraćeni sa glavnog ulaza i usmereni su na službeni ulaz.

Odbornici vladajuće koalicije nisu došli, sem nekoliko opštinskih funkcionera koji prozivaju odbornika Stevana Džakovića.

Džaković je ušao na službeni ulaz, a prie toga došlo je do manje čarke sa menadžerom grada Milom Božovićem.

Odbornici DF-a i SNP-a Đorđe Vujović i Krsto Rađenović zatražili su od privatnog obezbeđenja da se legitimiše, optužujući da je ono preuzelo parlamentarni život u Budvi.

Vujović je odbio da uđe u zgradu Opštine jer privatno obezbeđenje koje je legitimisalo odbornike, nije htelo da se identifikuje, niti pokaže legitimaciju.

On je kazao da se oseća ugroženo od strane neidentifikovanih lica i telefonom je pozvao stanicu policije da pošalje patrolu i uhapsi osobe bez oznaka.

U zgradu Opštine ušlo svih 17 odbornika nove većine i Vladimir Bulatović.

Za 14 časova zakazana je druga sednica na kojij se bira gradonačelnik i predsednik SO, te razrešava dužnosti potpredsednik Opštine Marko Marković iz Demokrata.

Kuč nije uputila zvaničan poziv medijima da prisustvuju sednicama.

U skupštinsku salu Kuč je dozvolila ulaz, kako piše u odluci koju je donijela, samo odbornicima lokalnog parlamenta, prenose "Vijesti".

Pročitajte još

Kuč je u dopisu navela da neće biti prenosa sednice i da zbog ograničenog broja mesta u sali i preporukama NKT- a predstavnicima medija nije dozvoljen ulaz.

Prvi put medijima zabranjeno da prisustvuju izboru gradonačelnika.

Predstavnici medija su zatražili od obezbjeđenja da pozove odbornicu DPS-a kako bi im objasnila zbog čega ne mogu da prisustvuju sednici, ali taj zahtev je odbijen.