Tenis

OK Srbije podržao Đokovića: Prisjetite se šta je on sve učinio

OK Srbije podržao Đokovića: Prisjetite se šta je on sve učinio
Foto: Tanjug/AP | OK Srbije podržao Đokovića: Prisjetite se šta je on sve učinio

Olimpijski komitet Srbije (OKS) pružio je danas podršku Novaku Đokoviću povodom situacije oko virusa korona na teniskom turniru Adrija tur.

"Olimpijski komitet Srbije smatra da je Novak Đoković najveći sportista kojeg je ova zemlja imala i da je jedan od najprepoznatljivijih simbola koje ćemo ikada imati. U momentu kada ceo svet pokušava da ga diskredituje, naša je obaveza da stanemo uz njega, da zamenimo uloge i da sada mi njega ohrabrimo i podignemo", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu OKS-a.

Olimpijski komitet Srbije poručio je da "pre nego što se bilo ko usudi da baci kamen na Novaka", neka se priseti šta je sve on učinio za Srbiju, srpski sport ali i društvo.

"Veliki sportisti se retko rađaju, a veliki ljudi još ređe. Mi u Novaku imamo jednog takvog. Čuvajmo ga sada kada je to njemu potrebno", naveli su iz OKS-a.

Poseban komentar dao je predsjednik OKS Božidar Maljković koji je istakao da nema šta da zamjeri Novaku Đokoviću, da čvrsto stoji uz njega i podsjetio da su njegove namjere bile humane, iskrene i najbolje.

Maljković je naglasio da je sada važno da se svi koji su zaraženi, uspješno oporave.

"I da pomognemo našem šampionu da što pre nastavi tamo gde je stao pre nego što se nad celim svetom nadvio užas ovog virusa. Sada kada mu je najteže, Srbija mora da bude najglasnija u podršci. I zato, Novače glavu gore", poručili su iz iz OKS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije