Jovanović: Bojkot je uspeo, većina građana ostala kod kuće 1Foto: Narodna stranka

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je bojkot uspeo, ali da to nije trijumf nijedne opozicione stranke, nego uspeh većine građana koji nisu glasali na takozvanim izborima.

„Narod je odlučio da ostane kod kuće. Odziv na takozvane izbore bio je svakako ispod 50 odsto, a u Beogradu, Nišu i nekim gradovima još i niži“, rekao je Jovanović televiziji N1.

Jovanović je dodao da demokratija u Srbiji nikada nije bila slabija i da je „diktatura ogoljena“.

„U takozvanom parlamentu biće samo tri stranke, a ni izmišljeni cenzus od tri odsto nije pomogao da se stvori privid demokratije. Bojkot je pokazao da demokratija ne može da nastane u laboratoriji na Andrićevom vencu, u zgradi Predsedništva Srbije“, rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je 7,5 odsto „kapacitet stranaka“ koje su se zalagale za bojkot, pošto toliko iznosi razlika između broja izašlih na jučerašnje izbore i prethodne izbore, Jovanović je odgovorio da to nije tako, jer je većina građana Srbije ostala kod kuće.

„U Beogradu je više od 60 odsto građana ostalo kod kuće“, rekao je Jovanović, i dodao da rezultate bojkota ne bi trebalo meriti po zvaničnom broju izašlih, jer se pokazalo da „na semaforu piše ono što je SNS odlučio da piše“.

Upitan o planovima za delovanje posle izbora, Jovanović je odgovorio da Narodna stranka ni u jednom trenutku nije dovela u pitanje odluku o bojkotu i da će nastaviti da se bori za slobodne i fer izbore.

„Prvi prioritet biće nastavak razgovora sa narodom širom Srbije. U prethodnom periodu smo obišli više desetina gradova i opština, od Vranja i Niša do Malog Iđoša i Subotice. Drugo, nastavićemo organizovanje odbora Narodne stranke, jer se pokazalo sa samo organizovana opozicija može da porazi diktaturu. Treće, nastavićemo diplomatske aktivnosti i predstoji nam teška diplomatska borba. Dobra vest je da ćemo pobediti u borbi za slobodne izbore“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari