(©fclm.ru)
(©fclm.ru)

Nikolić: Srce mi je stalo, od sada ja određujem ko izvodi penale

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.06.20. | 19:58

Srpski stručnjak otkrio utiske posle debija u ruskom fudbalu

Marko Nikolić je uspešno debitovao u ruskom fudbalu pošto je sa Lokomotivom savladao Orenburg 1:0.

U prilično zanimljivom meču sa mnogo stresnih situacija, Nikolić je zadržao hladnu glavu i na kraju osetio veliko olakšanje. Posle meča je otkrio novinarima prve utiske posle debija.

Izabrane vesti

“Dobri su mi utisci posle utakmice. Prvo poluvreme je bilo dobro, kontrolisali smo meč, stvarali šanse i vršili pritisak. Posle pauze smo videli svašta: Isključenja, penale, poništene golove… Generalno, drago mi je zbog pobede”, kaže Nikolić.

Ruske novinare je zanimalo zašto je iskoristio samo jednu izmenu na meču, a mogao je pet. I tu jednu je napravio u nadoknadi vremena.

“Nikad ne pravim izmene samo da bi ih pravio. Igrači koji su bili na terenu su dali sve od sebe i bili dobri. To ne znači da neću praviti više izmene u naredne dve nedelje. Sigurno ćemo imati veću rotaciju”.

Eder je u finišu meča promašio penal za 2:0. Ko je bio određen za izvođača najstrože kazne?

“Dvojica su bila određena: Aleksej Mirančuk i Eder. Između sebe su se dogovorili oko izvođenja penala i ispostavilo se da to nije bila baš uspešna odluka. Skoro da mi je srce stalo kada nismo pogodili penal. Šalim se naravno, ali u budućnosti ću ja birati ko će da izvodi penale”, poručio je strateg Lokomotive.

Nikolića su pitali i za reakciju najvatrenijih pristalica Lokomotive koje su imale negativna skandiranja na njegov i račun uprave kluba.

“Vrlo dobro znam kakva je klupska legenda Jurij Sjomin. I nemam nikakav problem sa tim. Najvažnije je da navijači makar nisu tihi. Hvala i onima koji su nas podržali. Ne želim da se bavim klupskom politikom, ja sam trener i moj posao je da spremam ekipu i da pobeđujem. Nisam čuo ta negativna skandiranja na moju adresu. Znam koji je jedini način da pridobijemo navijače”. 


tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara