Ex -Yu

U DS-u vanredni izbori

U DS-u vanredni izbori
Foto: Tanjug | U DS-u vanredni izbori

BEOGRAD - Glavni odbor Demokratske stranke (DS) donio je danas odluku o održavanju vanrednih izbora.

Iz DS-a je saopšteno da je Glavni odbor danas konstatovao da nije usvojen izvještaj o radu predsjednika stranke Zorana Lutovca između dvije sjednice glavnog odbora, budući da ga Lutovac nije ni podnosio.

Navedeno je da potpredsjednik stranke Dragana Rakić bez brojanja glasova za i protiv proglasila izveštaj usvojenim.

"Nakon što je Lutovac iznenada napustio sednicu, predsedavanje sednicom je preuzeo najstariji potpredsednik Dragoslav Šumarac sa regularno verifikovanim članovima Glavnog odbora. On je izabran za zamjenika predsjednika Demokratske stranke", navodi se u saopštenju.

Na inicijativu 46 članova Glavnog odbora razriješen je Dušan Kostadinović sa mjesta predsjednika Izvršnog odbora, kao i njegov zamjenik i sekretar Izvršnog odbora.

Konstituisan je Organizacioni odbor za sprovođenje izbora u DS-u.

Demokratska stranka navodi kako nastavlja intezivno da radi ne samo na pripremi stranačkih izbora, nego i da se oštro i beskompromisno bori protiv autokratskog režima i za modernu, demokratsku i evropsku Srbiju.

Sjednica Glavnog odbora DS-a, kako javljaju beogradski mediji, prethodili su koškanje i verbalni dueli. Počela je sa dva sata zakašnjenja, ali je ubrzo prekinuta, nakon što je zamalo došlo do fizičkog obračuna dvije struje i to na samoj bini, gdje su sjedili predsjedavajući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije