Otvorene Sportske igre mladih, karavan radosti kreće iz Priboja

Sportske igre mladih (SIM), najveća evropska sportska manifestacija za decu školskog uzrasta, svečano su otvorene u Priboju. Na spektakularnoj ceremoniji otvaranja u gradu na Limu proslavljen je i sedmi rođendan SIM u Srbiji, a na Trgu FAP-a prisustvovalo je više hiljada ljudi.

Goste i učesnike pozdravili su osnivač Igara Zdravko Marić, predsednica SIM Srbija Ivana Jovanović, predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević, predsednik Sportskog saveza Priboja Filip Komarica i drugi.

Posle zvaničnog dela programa usledio je zabavni, gde su nastupili Dejan Petrović Big bend i Leksington bend.

Karavan radosti i prijateljstva posle Priboja obići će još 35 gradova i mesta u Srbiji.

Tradicionalno državno finale biće održano u Beogradu, a regionalno finale u Splitu.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih (SIM) Srbije Ivana Jovanović izjavila je da će Igre, u duhu sporta i prijateljstva u regionu sigurno biti inspiracija za buduće generacije.

"Želim da kažem veliko hvala opštini Priboj na tome što je postala deo SIM porodice u 2019. godini i što smo najlepšu sportsku priču, u interesu dece Priboja, Srbije i regiona, veoma uspešno realizovali. Hvala vam što ste prepoznali značaj naše manifestacije. Hvala vam na podršci i posebno hvala na tome što ste istinski zavoleli Igre i što sada zajedno nastavljamo da, u istinskom sportskom duhu, za slavu Igara, Priboja, Srbije, regiona, sporta i prijateljstva, radimo za našu decu težeći da postanemo nova inspiracija za buduće generacije", istakla je Jovanović.

Osnivač Sportskih igara mladih (SIM) Zdravko Marić izjavio je da je impresioniran organizacijom svečanog otvaranja u Priboju i poručio da je poslata lepa slika svima u regionu.

"Ono što je stvarno bitno jeste da Igre dopru do svakog deteta, u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, a nadamo se i skorom proširenju. Koristim ovu priliku da se zahvalim i predsedniku opštine Priboj, impresioniran sam organizacijom i poslali smo prekrasnu sliku", rekao je Marić.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Igor Rakočević istakao je da ljudi iz Sportskih igara mladih rade fantastičan posao.

"Ne samo da se deca bave sportom, regioni se povezuju u Srbiji, i u okolnim zemljama. Nadam se da će se uskoro još proširiti. Uz porodicu sport je najlepši aspekt života i Košarkaški savez će uvek dati podršku ovakvim manifestacijama", zaključio je Rakočević.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво