Gomila NEPRIJAVLJENIH DEVIZA u klimi, motoru, ladici…

Lokalne vesti - Subota 20.06.2020 - 11:16

Uprkos stalnim apelima da se novčani iznosi veći od 10.000 evra prijavljuju prilikom ulaska u našu zemlju, putnici to, iz njima znanih razloga, ne čine i tako rizikuju da ostanu bez velikih svota novca.

Mesto skrivanja deviza FOTO: Uprava carina Mesto skrivanja deviza FOTO: Uprava carina
Samo u protekla dva dana carinici su na prelazima Preševo i Horgoš otkrili nekoliko takvih slučajeva i zaplenili preko 100.000 neprijavljenih evra, saopšteno je iz Uprave carina.
 
U petak, 19. juna 2020. godine za detaljnu kontrolu na izlaznoj strani Preševa izdvojen „mercedes benc“ belgijskih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 64-godišnji državljanin Belgije turskog porekla.
 
On je rekao da nema ništa da prijavi osim ličnog prtljaga, što se  kao jer su carinici nakon toga u motoru automobila, filteru za klimu i u ladici između vozačkog i suvozačkog sedišta pronašli 57.000 evra, od čega je putniku vraćen dozvoljeni iznos, dok će se o ostatku izjašnjavati nadležni sud.
 
Dan ranije se na ovom istom prelazu desila slična situacija, osim što je automobilom „mercedes benc“ nemačke registracije putovao bračni par turskih državljana
 
Oni su takođe negirali da imaju bilo šta za prijavljivanje, da bi carinici potom u rukohvatu na zadnjem sedištu automobila pronašli 44.000 neprijavljenih evra, od čega je supružnicima odmah vraćeno 20.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: