BiH

Višković: Nova bolnica najveći projekat u regiji od nastanka RS

Višković: Nova bolnica najveći projekat u regiji od nastanka RS
Foto: Srna | Višković: Nova bolnica najveći projekat u regiji od nastanka RS

ZVORNIK - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Zvorniku da je potpisivanje ugovora o izgradnji i opremanju novog objekta bolnice najveći projekat u ovoj regiji od stvaranja Republike Srpske.

"Sedam lokalnih zajednica koje se prostiru na više od 2.000 kvadratnih kilometara, sa 120.000 stanovnika zaslužuju da imaju bolju medicinsku njegu nego do sada, kao i bolje uslove i kapacitete. Bolnica Zvornik sa svojih 208 kreveta, koje je imala do sada, nije mogla da zadovolji sve te potrebe. Izgradnjom novog bolničkog bloka i rehabilitacija i sanacija postojećeg dijela, svrstaće Bolnicu Zvornik rame uz rame sa svim ostalim bolnicama u Republici Srpskoj koje je postojeća vlast u zadnjih deset i više godina izgradila", istakao je Višković.

Nakon potpisivanja Sporazuma o obezbjeđenju dijela finansijskih sredstava i načinu finansiranja Projekta "Izgradnja i opremanje novog objekta, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje postojećeg objekta JZU 'Bolnica'", te Ugovora o izgradnji i opremanju novog objekta, rekonstrukciji, adaptaciji i opremanju postojećeg objekta ove zdravstvene ustanove, premijer Srpske je naglasio da je ovo veliki dan za Zvornik, regiju Birač, ali i Vladu Republike Srpske.

On je izrazio zahvalnost Zvorniku i gradskoj vlasti za pomoć u realizaciji projekta izgradnje novog objekta bolnice rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa.

Višković je pojasnio da je grad vršio kupovinu određenih privatnih stambenih objekata da bi se proširio plato za igradnju bolnice sa pripadajućim parkingom, naglasivši da Zvornik i regija Birač zaslužuju da imaju modeernu zdravstvenu ustanovu.

On je izvođaču radova poželio uspjeh u radu i da što prije završi izgradnju ovog objekta kako bi on što prije bio predat na upotrebu stanovnicima ove regije.

Višković je izjavio novinarima u Zvorniku da se danas često zaboravlja podatak da je aktuelna vlast u Republici Srpskoj unazad deset i više godina uložila skoro milijardu maraka u izgradnju novih objekata, nabavku opreme i svega što je potrebno zdravstvenom sektoru.

"Što se tiče samog dugovanja u zdravstvenom sektoru, moram da istaknem činjenicu da smo mi od 1. januara ove godine obezbijedili dovoljno sredstava da više nema akumuliranja obaveza. Sve zdravstvene ustanove su dovedene u poziciju da ispunjavaju svoje obaveze i od 1. januara više nijedna zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj nije isplaćivala platu a da nije uplatila poreze i doprinose", naglasio je premijer Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije