Hronika

Predložen pritvor za migranta zbog potezanja pištolja na policajku

Predložen pritvor za migranta zbog potezanja pištolja na policajku
Foto: Arhiva / Ilustracija | Predložen pritvor migrantu osumnjičenom da je potegao pištolj na policajku

BANJALUKA - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je pritvor za tridesetjednogodišnjeg migranta iz Alžira Ghebroura Adela osumnjičenog da je počinio krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

"U mjestu Jakupovci, opština Laktaši, dana 17.06.2020.godine, oko 17,30 časova, nakon što su ovlaštena službena lica Policijske stanice Laktaši upućeni po dojavi da se u napuštenoj kući krije grupa migranata, obavljajući poslove bezbjednosti uočili su grupu migranata, uputili se prema istima, nakon čega su se migranti dali u bijeg, a osumnjičeni Ghebrour Adel se okrenuo prema policijskog službenici B.P., te je prijetnjom upotrebe oružja spriječio da izvrši službenu radnju", saopšteno je iz OJT Banjaluka.

Pritvor je predložen zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja osnovane bojazni da bi puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak.

"O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci", zaključuje se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije