Najnovije vesti
Vesti Svet
Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore: Situacija sa korona virusom ozbiljna

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore: Situacija sa korona virusom ozbiljna

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša izjavio je situacija sa virusom korona u ovoj zemlji ozbiljna zbog neodgovornosti pojedinaca, te najavio da će kontrole na granicama biti pojačane.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
crna gora01_RAS_foto Mitar Mitrovic Foto: M.Mitrović / RAS Srbija
crna gora01_RAS_foto Mitar Mitrovic

"Situacija je ozbiljna u smislu da je veliki broj pozitivnih, u svega pet dana 13 slučajeva. Srećom, nije toliki broj i klastera, ali imamo situaciju gde po celoj Crnoj Gori moramo da idemo i tražimo kontakte", rekao je Mugoša za Televiziju Crne Gore.

Upitan da li je Crna Gora mogla bolje kontrolisati granicu sa BiH, Mugoša je naveo da su znali da otvaranjem granica postoji opasnost od novih slučajeva.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, ono što je bilo neočekivano jeste da se u toj meri zloupotrebila mogućnost prelaska iz jedne zemlje u drugu, kao i neodgovoran odlazak na velike skupove, iako je ukazivano na opasnost od širenja zaraze.

On je istakao da ljude ne treba stigmatizovati i da niko nije želio da se inficira, te pozvao građane da budu odgovorni i da ne dozvole širenje epidemije.

Sutra sednica Nacionalnog koordinacionog tela

Govoreći o graničnim prelazima sa drugim susednim zemljama, Mugoša je rekao da se prati situacija u regionu, te da će sutra biti održana sednica Nacionalnog koordinacionog tela i da će biti promenjene neke stvari.

On je naveo da Institut za javno zdravlje Crne Gore ima dovoljno PCR testova.

"Nabavljaćemo ih sukcesivno, imamo oko 8.000 testova", dodao je Mugoša.