Putin: Mislim da to nije dobro

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da izjave ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog loše utiču na odnose Moskve i Kijeva.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.06.2020.

23:34

Putin: Mislim da to nije dobro
Foto: EPA-EFE Gerard Julien Pool

"Komentari Zelenskog u vezi sa navodnom umešanošću Sovjetskog saveza u početak Drugog svetskog rata, negativno se odražavaju i na odnose Moskve i Kijeva, kao i na samog ukrajinskog lidera", rekao je Putin u dokumentarcu koji će uskoro biti prikazan.

U obraćanju novinarima, ruski predsednik je rekao da će komentari Zelenskog "negativno uticati" na bilateralne odnose, preneo je TAS S.

"Mislim da to nije dobro ni po samog Zelenskog, budući da je i sama Ukrajina pretrpela veliku štetu tokom Drugog svetskog rata", kazao je Putin.

Tokom posete Poljskoj u januaru ove godine, Zelenski je optužio S S S R da je započeo Drugi svetski rat uporedo sa nacističkom Nemačkom. Prema ukrajinskom predsedniku, Poljska i poljski narod bili su prvi koji na koje se odrazila „zavera totalitarnih režima“ koji su doveli do izbijanja rata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: