Detalj sa meča (©Starsport)
Detalj sa meča (©Starsport)

Rekreativo na krovu: Radnik statirao, Voždovac se glupirao - fudbal kao u balonu

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.06.20. | 23:03

Na kraju 1:1 uz užasno izdanje i jednih i drugi

Uživanje je bilo gledati one prve superligaške utakmice posle prekida prvenstva zbog korona virusa, videlo se tada da su se svi uželeli fudbala i nadali smo se da će sa saznanjem da ove sezone nema ispadanja svi da se opuste i priušte nam lepu igru da se bar malo razgalimo. Ali, posle samo četiri kola kao da je svima već dojadilo. Nakon tragično sporog duela Mladosti i Rada još jedna malo je reći razočaravajuća partija u sudaru Voždovca i Radnika. Na kraju 1:1 uz igru zbog koja ne da ne privlači publiku na stadiona, no ih tera da vreme posvete nekim uzbudljivijim stvarima u životu, recimo posmatranju kamenja.

Šalu na stranu, loše, baš loše, gledali smo zanimljivije sudare i kad se amateri okupe na terminu u balonu.

Izabrane vesti

Surduličani posebno nezainteresovani. U stvari, da su domaći bili iole koncetrisani mogli su da positignu bar još pet golova, ali je neverovatno koliko su brzali u trenucima kad su gosti – šetali po terenu. Na kraju, pogodio je samo Lazar Zličić, koji se u 45. minutu spretno snašao i glavom lepo skrenuo centaršut kapitena Nikole Mikića u nebranjeni deo mreže. Mikić je prethodno neshvatljivo lako prošao pored Vuka Mitoševića, iskusni vezista jedva da je potrčao za rivalom.

Radnik je uostalom većim delom utakmice izgledao tako. Potpuno odsutno, odbrana maltene da se nije igrala. Bilo je perioda igre u kojima je svaki napad Voždovca značio i šansu pred golom Ivana Kostića. Iako ni te akcije Zmajeva nisu bile posebno smislene. Više posledica toga što Radnik u defanzivi nije postojao.

Kad se na kraju podvuče crta neverovatnih 25 udaraca ka protivničkom golu imao je Voždovac! I samo taj jedan pogodak Zličića. Ni okean im večeras ne bi bio dovoljno velik.

I kako to već obično biva u fudbalu, kazna je stigla u finišu meča. U 78. minutu je Nenad Cvetković dobio jedan vazdušni duel, ali i otvorio prostor za Zorana Danoskog, jednog od retkih gostujućih igrača koji je izgledao kao da mu je stalo do rezultata. Ovaj je sa krila centrirao u srce kaznenog prostora, a malerozni Nemanja Pejčinović u pokušaju da izbije loptu ispred protivničkog igrača postigao autogol za 1:1.

U finišu i isključenje neopreznog Ivana Milosavljevića zbog povlačenja sa leđa za drugi žuti karton, verovatno su tek tad u Voždovcu shvatili koliko su nedopustivo neozbiljni bili u prethodna 82 minuta. Da je Danoski kasnije malo bolje primio jednu loptu u situaciji jedan na jedan sa Markom Trkuljom možda bi Radnik stigao i do sva tri boda.

Nije da bi nešto posebno promenilo, jer svakako ovaj meč nije imao rezultatski značaj, ali profesionalni fudbaleri ne bi sebi smeli da dozvoljavaju ovakve večeri. Pa nek su i u Superligi. Blagi horor.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Četvrtak

Mladost – Rad 2:0 (1:0)

/Bojović 73pen, Babić 87/

Voždovac – Radnik 1:1 (1:0)

/Zličić 45 – Pejčinović 78ag/

Petak

16.30 (1.80) Spartak (3.60) Napredak (4.60)

19.00 (3.30) Vojvodina (3.40) Partizan (2.20)

21.00 (2.55) Radnički (3.35) TSC (2.75)

Subota

14.30 (1.90) Javor (3.50) Inđija (4.20)

16.30 (1.35) Čukarički (4.90) Mačva (9.50)

19.15 (1.12) Crvena zvezda (10.00) Proleter (17.00)



tagovi

Vuk MitoševićLazar ZličićNikola Mikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara