Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
OTKRIVEN STVARNI IDENTITET Migrant koji je POTEGAO PIŠTOLJ na policajku kod Banjaluke dao lažne podatke

OTKRIVEN STVARNI IDENTITET Migrant koji je POTEGAO PIŠTOLJ na policajku kod Banjaluke dao lažne podatke

Služba za poslove sa strancima, provodeći operativne mere i radnje iz svoje nadležnosti, utvrdila je danas stvarni identitet migranta za kojeg je utvrđeno da je posedovao vatreno oružje i za kojeg se osnovano sumnja da je počinio krivično delo „napad na službenu osobu u vršenju službene radnje“ na području Banjaluke.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija

- Naime, predmetna osoba je nakon lišavanja slobode, policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u izjavi navela da je državljanin Palestine inicijala H.H. Služba za poslove sa strancima je operativnim radom i proverama utvrdila da se radi o osobi inicijala G.A. državljanu Alžira, o čemu su prikupljeni relevantni dokazi te upoređeni biometrijski podaci koje Služba u postupku registracije prikuplja od migranata - saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Pročitajte još

Služba za poslove sa strancima će u daljem postupku putem Ambasade Alžira tražiti zvaničnu potvrdu identiteta osobe za navedenu osobu, a sve u cilju udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine.

Napuštena kuća gde su bili migranti u Klašnicama kod Banjaluke.
Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija
Napuštena kuća gde su bili migranti u Klašnicama kod Banjaluke.

Služba za poslove sa strancima je u periodu od 2018. godine do danas, ukupno registrovala 55.721 migranta. U postupku registracije, Služba za poslove sa strancima uzima biometrijske podatke, te prikuplja druge relevantne dokaze nastojeći utvrditi identitet migranata, te navedene podatke razmenjuje s partnerskim bezbednosnim agencijama u cilju zaštite bezbednosti Bosne i Hercegovine.

- Služba je današnjom akcijom dala značajan doprinos rasvetljavanju krivičnog dela za koje se osnovano sumnja da je počinjeno od strane migranta G.A. te će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati pretnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine - navodi se u saopštenju, prenosi Avaz.