Gotovo: Napoli dogovorio štoperski tandem bivših igrača Dinamo Zagreba za 36.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.06.20. | 18:45

Još jedno pojačanje stiže podno Vezuva

Posle osvajanja Kupa Italije, Napoli je odradio još jedan veliki posao. Kako javljaju italijanski i francuski mediji, klub sa San Paola je dogovorio transfer brazilskog štopera Gabrijela Magaljaeša iz Lila.

Napoli će francuskom klubu platiti 22.000.000 evra na ime obeštećenja, a Brazilac će potpisati petogodišnji ugovor sa zaradom od 2.000.000 evra po sezoni. Gabrijel je ostavio sjajan utisak u prethodne dve sezone u dresu Lila pa je skrenuo paženju brojnih klubova među kojima su se pored Napolija najčešće pominjali Everton i Totenhem. Izgleda da mu je Italija bila primamljivija opcija od Engleske.

Izabrane vesti

Doduše, italijanski mediji ostavljaju malu dozu rezerve da bi neko od pomenuta dva premijerligaša mogao da u narednim nedeljama uskoči sa drastično težom ponudom za klub i igrača i da Napoliju pokvari već dogovoren posao s obzirom da letnji prelazni rok u Italiji počinje tek 1. septembra. Videćemo da li će Lil i Brazilac održati reč.

Gabrijel je drugi štoper kojeg je Napoli kaparsiao za letnji prelazni rok. Još zimus su od Verone za 14.000.000 evra kupili albanskog defanzivca Amira Rahmanija i potom ga ostavili da do kraja sezone igra na Bentegodiju kao pozajmljen igrač. Kada se sova ezona završi, on će se priključiti Napolitancima.

Interesantno je da su oba pomenuta štopera u dosadašnem delu karijera igrali za zagrebački Dinamo i da su u tom periodu bili saigrači. Rahmani je ponikao u Prištini posle čega je igrao u Tirani, Splitu i Dinamu koji ga je u jednom trenutku pozajmio filijali Lokomotivi. Za sezonu i po u Dinamu je odigrao 57 utakmica pre nego što je letos prešao u Veronu na mala vrata i ostavio fantastičan utisak u prvom delu sezone, pa ga je Verona prodala za sedam puta veću sumu u odnosu na onu koju je uložila u njegovo dovođenje.

Gabrijel je u Lil došao kao anonimus 2017. iz Brazila i prvo je igrao za B tim. Potom je bio na pozajmicama u Troi i Dinamu za čiji prvi tim je upisao tek jednu utakmicu i uglavnom je bio član B ekipe. Ipak, uspeo je da se u Lilu izbori za minutažu u drugom delu prošle sezone, da bi u ovoj pokazao ogroman Napredak i čak došao u kombinacije za poziv u A selekciju Brazila.

Napoli bi sa njima dvojicom trebalo da reši pitanje štopera za narednih nekoliko godina, a ovo bi verovatno mogao da bude uvod i u prodaju prve zvezde kluba Kalidua Kulibalija kojeg najbogatiji evropski klubovi jure već godinama i za kojeg Napoli traži čak 100.000.000 evra. U štoperskoj liniji su još Kostas Manolas i Nikola Maksimović tako da Napoli ne treba da brine za budućnost odbrambenog zida. 


tagovi

Amir RahmaniLetnji prelazni rok 2020Gabrijel Magaljaeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara