Fudbal

Scene iz Napulja zaprepastile Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Scene iz Napulja zaprepastile Svjetsku zdravstvenu organizaciju
Foto: Screenshot/Instagram | Scene iz Napulja zaprepastile Svjetsku zdravstvenu organizaciju

Napulj je i doslovni gorio u noći kada je Napoli osvojio Kup Italije pobjedom nad Juventusom poslije boljeg izvođenja penala.

Na ulice grada podno Vezuva slila se rijeka ljudi, prizori su bili nestvarni, a pravi utisak sveopšteg slavlja i euforije se najbolje mogao sagledati iz šire perspektive - spektakularno se slavilo među južnjacima.

Ipak, glas razuma je dan kasnije pozvao na oprez, jer opasnost od virusa korona koji je u crno zavio Italiju, nije prošao, te je opravdana i kritika na ovakvo neodgovorno ponašanje Napolitanaca, i to od italijanskog predstavnika u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

"Žurke na ulicama i trgovima su strašne, sad je suđeno da se dese veliki problem", izjavio je dr Ranieri-Guera za televiziju Agora.

"U ovom trenutku, kada je pandemija i dalje u jeku, takve stvari ne smiju da se rade. Srećom, to se desilo u Napulju, gdje guverner i gradonačelnik mjesecima sprovode veoma oštre mjere izolacije, što znači da je virus manje prisutan nego u drugim gradovima.

Bez obzira na oprez koji postoji među stanovnicima Napulja, slavlje na ulicama nikako nije smjelo da se desi, kaže dr Ranieri-Guera.

"Međutim, želim da podsjetim koliko je ovakvo ponašanje bilo štetno za Lombardiju na početku pandemije virusa, kada je Atalanta igrala s Valensijom Ligu šampiona. Ne bih volio da zaraza ponovo bukne baš kad je tehnički naučni odbor popustio s karantinskim restrikcijama. Zaista je bolno gledati ove slike."

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije