Najnovije vesti
Vesti Vojvodina
Predsednik Mirović otvorio tri rekonstruisane klinike KCV i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Predsednik Mirović otvorio tri rekonstruisane klinike KCV i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas objekat u kojem su smeštene Klinika za neurohirurgiju, Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju i Klinika za anesteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola, koji je rekonstruisan posle više od jednog veka od izgradnje, kao i novoizgrađeni deo Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
KCV i Betanija (35) Foto: Pokrajinska vlada / Ustupljene fotografije
KCV i Betanija (35)

„Za nekoliko dana četiri nove klinike koje smo danas otvorili biće spremne za prijem prvih pacijenata. Opremili smo ih najsavremenijom opremom, obezbedili najsavremenije uslove za rad i lečenje pacijenata po svim standardima. Ovakve uslove Klinički centar Vojvodine nije imao nikada“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Foto: Pokrajinska vlada / Ustupljene fotografije

On je naglasio da je postojala teška priprema za projekat izgradnje novog dela Betanije s obzirom na veliku proneveru u ovoj ustanovi za vreme bivše vlasti.

„Rekonstruisali smo za četiri godine devet klinika KCV, radovi na Internoj klinici su u toku, a za oko mesec dana ćemo početi sa izgradnjom objekta Kamenice 3. Uradili smo mnogo, kontinuitet ulaganja u zdravstvo mora da se nastavi i verujem da ćemo u narednom periodu uspeti da održimo nivo finansijskih izdvajanja za ovu važnu oblast“, rekao je Mirović.

Foto: Pokrajinska vlada / Ustupljene fotografije

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković rekao je da je Pokrajinska vlada u protekle četiri godine završila velike projekte i investicije u zdravstvu, istakavši da će rekonstrukcija ovih klinika biti podsticaj za više od 3.500 zaposlenih u KCV.

„Cilj nam je da imamo savremene zdravstvene objekte, savremene usluge i da pružamo najbolju moguću zdravstvenu zaštitu svim građanima Vojvodine“, rekao je Gojković.

Foto: Pokrajinska vlada / Ustupljene fotografije

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić rekla je da će sa ovakvim građevinskim radovima, rekonstrukcijom, sanacijom i opremanjem ovih klinika, KCV pružati najkvalitetniju zdravstvenu uslugu na tercijarnom nivou u Vojvodini.