Najnovije vesti
Sudbine
SERGEJ TRIFUNOVIĆ U ŠOKU ZBOG SMRTI REDITELJA "Samoubistvo Igora Vuka Torbice je poslednja u nizu loših šala"

SERGEJ TRIFUNOVIĆ U ŠOKU ZBOG SMRTI REDITELJA "Samoubistvo Igora Vuka Torbice je poslednja u nizu loših šala"

Glumac Sergej Trifunović oglasio se povodom smrti pozorišnog reditelja Igora Vuka Torbice, koji je preminuo u 33. godini u Rovinju, što je juče saopštila njegova porodica.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Sergej Trifunović, Igor Vuk Torbica
Sergej Trifunović, Igor Vuk Torbica
Igor Vuk Torbica
Foto: Đorđe Kojadinović / RAS Srbija
Igor Vuk Torbica

Sergej Trifunović na Tviteru se oprostio od Igora, te naveo da je u potpunom šoku.

- Samoubistvo najtalentovanijeg pozorišnog reditelja u nas, Igora Vuka Torbice, poslednja je u nizu loših šala svemira. U šoku sam - napisao je Trifunović.

Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru 1987. godine. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, 2013. godine, u Beogradu, u klasi profesorke Alise Stojanović. Kao najbolji student pozorišne režije u generaciji, dobitnik je nagrade "Hugo Klajn". Režirao je "Carstvo mraka" Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), "Razbijeni vrč" Hajnriha fon Klajsta (Jugoslovensko dramsko pozorište), Molijereovog "Don Žuana" (Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina), "Hinkemana" Ernsta Tolera (Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb), "Priče iz Bečke šume" Edena fon Horvata (Gradsko dramsko kazalište "Gavela").

Pročitajte još

Zabavljao se sa srpskom glumicom Hanom Selimović, koju smo imali prilike da gledamo u "Tajkunu" i "Besi".

Igor Vuk Torbica i Hana Selimović
Foto: Instagram
Igor Vuk Torbica i Hana Selimović

Torbica je trebalo da radi predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u Zagrebu, a ovo pozorište je objavilo da je ista otkazana.

- Dragi gledaoci, zbog smrti dragog kolege i prijatelja kazališta otkazuje se večerašnja izvedba predstave Eichmann u Jeruzalemu - navodi se u saopštenju.

- Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja. 'Hinkeman', 'Carstvo mraka', 'Mizantrop', 'Tartif', 'Tit Andronik', 'Bakhe', 'Krvave svadbe', neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti, a pamtićemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali" - navodi se u saopštenju porodice i prijatelja Torbice.