Građani ispred Hrama u Pljevljima: Policija hoće da deportuje sveštenika Savu Janjića? (VIDEO)

NovostiOnline/M. D.

18. 06. 2020. u 00:38

Više stotina građana Pljevalja okupilo se večeras ispred Hrama Svetog Georgija u pljevaljskom naselju Guke zbog sumnje da policija namerava da deportuje sveštenika Sašu Janjića

Грађани испред Храма у Пљевљима: Полиција хоће да депортује свештеника Саву Јањића? (ВИДЕО)

Foto M. D.

PLjEVLjA - Više stotina građana Pljevalja okupilo se večeras ispred Hrama Svetog Georgija u pljevaljskom naselju Guke zbog sumnje da policija namerava da deportuje sveštenika Sašu Janjića.

Janjiću je policija uručila poziv da se sjutra, u četvrtak 18. juna u devet časova javi u Graničnu policiju u Pljevljima, što je, smatraju okupljeni građani, uvod u njegovu deportaciju.

Janjić, protojerej stavrofor i arhijerejski namesnik pljevaljski državljanin je Bosne i Hercegovine, a na službi u Pljevljima je oko 20 godina.

-Ne znam šta će biti sjutra, ali šta god da bude, ja se ne plašim toga. Sve što sam radio, radio sam u ime Božije. Mi se nikoga ne plašimo, ovo je naša zemlja, ovo je naš narod- rekao je Janjić.

Građani okupljeni oko Hrama na Gukama tu će prenoćiti a kako se moglo čuti u četvrtak ujutro okupiće se u još većem broju.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Михаил Россия

18.06.2020. 03:07

Свесрдно подржавам нашу брачу и сестре у Црноj Гори у ньиховоj борби за очуванье светиньа. Дивим се достоjанству и jунаштву жительа Црне Горе и надам се да ньихова борба биче успешна!Поздрав из Санкт-Петербурга!