Sindikat "Sloga" traži povećanje plata svima u zdravstvu

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga je od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić zatražio da se odmah trajno povećaju plate svih zaposlenih u zdravstvu što im je bilo obećano tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije.
Sindikat "Sloga" traži povećanje plata svima u zdravstvu
Foto: Pixabay
U saopštenju traže da se zato izmeni pravilnik za obračun i isplatu osnovne zarade u skladu sa zakonom.
 
Sindikat "zahteva da se to što pre učini" i pominje "opravdanu bojazan da može doći do povećanja broja obolelih od korona virusa i povratka epidemije".
 
Uz to, piše u saopštenju, neispunjavanje obećanja o povećanju plata bi "negativno uticalo na sve zaposlene u zdravstvenom sistemu koji su bili i koji će opet biti na prvoj liniji fronta zaštite zdravlja stanovništva Srbije".
  • milicica

    18.06.2020 17:55
    nece moci
    Kako radite i kako nas lecite i docekujete sve bahatiji i ovo sto ste dobijali je vise nego dovoljno. Prosla je korona i vase svaka tri dana rada u redu morali ste se cuvati a sad vecina koristi proslogodiznje godisnje odmore. Skolovali smo vas a sami ste odabrali da lecite bolesne i sad to radite a ne samo trazite plate i ucenjujete odlaskom. Gde,kuda, kome pa da ste mogli otisli bi vec odavno a ne bolovali od istegnutih ,pokidanih ligamenata ceo period korone. Postoje i cast onima koji su to radili i borili se i njima treba dati i povecati a ne selektivno. Hocemo i mi da nam se povecaju plate i penzije pa da biramo kod koga cemo se leciti i verujte mnogi bi bili i sa mnogo manjim primanjima i manje bi bilo cekanja mesecima i nakon toliko cekanja pitanja a sta ste dosli i ko vas je zakazao.
  • Nece

    17.06.2020 22:06
    Moci
    Upravo juce je izasao tekst sa podacima koliko nas kosta gomila politicara-ako daju nama sta ce oni siroti-nece valjda lagati za dzabe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.