SUDBINA EVROPSKOG FUDBALA REŠENA U NIONU: Promenjen format UEFA kvalifikacija za Zvezdu i Partizan! (FOTO)
Foto: Profimedia

SASTANAK U NIONU

SUDBINA EVROPSKOG FUDBALA REŠENA U NIONU: Promenjen format UEFA kvalifikacija za Zvezdu i Partizan! (FOTO)

Fudbal -

Fudbalska evropska unija (UEFA) rešila je sudbinu evropskog fudbala na sastanku u Nionu!

Čelnici UEFA na sastanku koji je počeo u 15.30 odlučivali su o sudbini evropskih takmičenja, tako da je sada konačno poznato kako će se odigrati završnica Lige šampiona i Lige Evrope, kao i sve o kvalifikacijama za elitna takmičenja Starog kontinenta naredne sezone.

Liga šampiona u Lisabonu, Liga Evrope u Nemačkoj, Superkup u Budimpešti!

foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA: Četvrfinala, polufinala i finale će se igrati kao fajnal-ejt 12. i 23. avgusta. Preostale utakmice četvrtfinale će se igrati od 7. avgusta. To nije konačna odluka, biće doneta u narednih nekoliko dana. Porto i Gimaraeš su mogući domaćini ako bude potrebno uz Lisabon.

LIGA EVROPE: U Kelnu, Duizburgu, Gelzenkirhenu i Dizeldorf od 8. do 19. avgusta, takođe kao fajnaj-ejt. Ostale utakmice osmine finala će biti odigrane ranije. Finale u Kelnu. Gdanjsk će biti domaćin finala Lige Evrope sledeće sezone 2020/21.

"Ponosan sam da mogu da vam kažem da možemo da nastavimo skoro sva naša takmičenja. Ponosan sam na činjenicu da su fudbaleri koji su bili među prvima koji su pokazali koliko su bitni i životi tamnoputih ljudi", rekao je Čeferin.

foto: Pritnscreen

Izmenjen sistem kvalifikacija

Kvalifikacije za LŠ i LE će se igrati samo kao jedan meč. Sve runde, izuzev plej-ofa za Ligu šampiona, koji će se igrati kao dvomeč. Neće biti promena datuma za kvalifikacije, a grupna faza LŠ i LE počinje 20. oktobra.

Svi gradovi domaćini za EURO biće organizatori Evropskog prvenstva i naredne sezone.

Evropsko prvenstvo pomereno

Evropsko prvenstvo je trebalo da se igra ovog leta na 12 stadiona, ali je pomereno za godinu dana zbog pandemije korona virusa.

Gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, London, Dablin, Glazgov, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.

Uefa je tražila od domaćina da potvrde da li i dalje mogu da organizuju utakmice.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track