Hvalospevi o Megi u francuskim medijima: "Unique au monde"!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 17.06.2020.
13:58
Izvor: Sportske.net

Lansirala je Mega i nekoliko francuskih košarkaša u NBA, pa i ne čudi što je u tamošnjim medijima osvanuo tekst o srpskom klubu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Mega Bemaks važi za tim koji svake sezone afirmiše veliki broj mladih košarkaša.

Prethodnih godina su uspevali da pošalju i veliki broj igrača u NBA, jasno je da je najbolji primer Nikola Jokić, koji je za par sezona u najjačoj ligi sveta izrastao u jednog od najboljih igrača na planeti.

Ali iz Mege su u NBA otišli i Ivica Zubac, Vlatko Čančar, Goga Bitazde, ali i Timoti Luvavu-Kabaro, kao i Alfa Kaba, koji se doduše nije snašao u SAD.

Okušali su se u najjačoj svetskoj ligi i Rade Zagorac i Ognjen Jaramaz, ali su njihove role bile kratke, dok su na draftu birani i Vasilije Micić i Nemanja Dangubić.

Tako je o Megi osvanuo i članak u francuskom listu "Basket", pod nazivom "Unique au monde" (jedinstveni u svetu).

"Od 2014. godine je 10 igrača iz ovog malog srpskog kluba draftovano. Što je rekord, ako izuzmemo NCAA. Koji je njihov recept?", pitaju su u francuskom listu.

Još jedna potvrda da se u Megi radi sjajan posao.

Ovog leta je ekipa doživela i veliku promenu, Dejan Milojević je posle dugog niza godina napustio ekipu, gde je on stao nastavlja bivši trener Partizana i Lokomotive Kubanj Vladimir Jovanović.

Baner


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke