Dostupni linkovi

Crnogorska policija uhapsila smijenjene opštinske funkcionere u Budvi


Budva: Hapšenje smijenjenih gradskih čelnika
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

Smijenjeni gradonačelnik Budve Marko Carević, njegov sin i brat, smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović i još pet njihovih saradnika uhapšeni su jutros (17. jun) pošto nisu dozvolili policiji da uvede inspektore u zgradu Opštine.

Uhapšeni su i menadžer Opštine Budva Milo Božović, sekretar za investicije Mladen Mikijelj, šef Carevićevog kabineta Nikola Jovanović i Carevićev savjetnik Đorđe Vujović.

Portal Vijesti navodi da je policija upotrebila hemijska sredstva i da su polomljena stakla na zgradi Opštine.

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva, pošto je desetak kombija punih policije jutros došlo u Budvu. Kompletan grad je pod policijskom opsadom, navode Vijesti.

Policija je pokušala da uvede inspektorku Upravne inspekcije u zgradu Opštine Budva, a ispred ulaza u Opštinu dočekali su ih Carević i Radović, koji to nisu dozvolili.

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave juče (16. jun) je donijela rješenje kojim se naređuje da se novoj većini omogući pristup Opštini i dokumentima.

Nova većina u Skupštini opštine Budva uspjela je 11. juna da smijeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sjednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi. Smjeni su prethodili brojni incidenti.

Carević i Radović ne priznaju te odluke i tvrde da su nezakonite, te ne dozvoljavaju novoizabranim funkcionerima da uđu u zgradu Opštine, kao ni da imaju pristup dokumentima.

Do političke krize u Budvi došlo je nakon što je odbornik Stevan Džaković koji je bio na listi Demokratskog fronta odlučio da podrži opoziciju koju u toj opštini čine Demokratska partija socijalista i Crnogorska partija. Smijenjeno rukovodstvo tvrdi da je riječ o političkoj korupciji.

XS
SM
MD
LG