Najnovije vesti
Vesti Društvo
"PROVALA OBLAKA" U KRAGUJEVCU Izlivale se reke i potoci, kolaps na putu Čačak - Guča, VODA UŠLA U DOMAĆINSTVA

"PROVALA OBLAKA" U KRAGUJEVCU Izlivale se reke i potoci, kolaps na putu Čačak - Guča, VODA UŠLA U DOMAĆINSTVA

Snažno nevreme sručio se večeras na Kruševac, potom su se crni oblaci nadvili nad Lučanima i Prokupljem, gde je padao grad veličine lešnika, a onda se preselio u Čačak. Iako je delovalo da će opet "kiša obići oko Kragujevca", to se ipak nije desilo.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Kragujevac, poplave, nevreme Foto: Vladan Kojcic / Facebook
Kragujevac, poplave, nevreme

Naime, u ovaj grad na Lepenici palo je toliko kiše za kratko vreme da su bujice jurile niz puteve. Poplavljeni su uglavnom rubni delovi Kragujevca.

Palo je oko 40 litara kiše po metru kvadratnom, koju kišna kanalizacija nije mogla da primi.

Voda se izlila u delovima naselja : Grošnica, Veliko Polje, Ždraljica, Ilićevo. Izlio se i Bresnički potok.

Poplavljena su pojedina dvorišta i ulice. Niko od građana nije ugrožen.

Na teren su odmah izašle ekipe Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, Vodovoda i kanalizacije i JKP Šumadije sa kompletnom mehanizacijom.

Velika količina kiše pala je za kratko vreme i u čačanskom kraju i donela probleme u više naselja i sela. Voda je prodrla u neka domaćinstva, pa su na terenu pripadnici Civilne zaštite grada Čačka i ispumpavaju vodu. Poplavljeni i rubni delovi Kragujevca.

Pročitajte još

Problema sa izlivanjem potoka ima u opštini Lučani, a Tijanska reka poplavila je poljoprivredno zemljište i puteve, piše RTS.

Zbog obilnih padavina poplavljeno je nekoliko domaćinstava u selu Turica i Puhovo, potvrdio je za RTS Zoran Vučićević, načelnik Štaba za vanredne situacije u Lučanima.

"Zbog obilnih padavina i izlivanja lokalnih bujičnih potoka, u Puhovu i Turici na snazi je obustava na deonici Kratovska stena – Guča. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu", javili su iz preduzeća "Putevi Srbije", ali nakon sat vremena saobraćaj je normalizovan.

Pročitajte još

Na putu Čačak-Guča takođe je došlo do izlivanja reke kod Živkovića mosta i na snazi je takođe bio obustavljen saobraćaj.

VIDEO: Nevreme u Kragujevcu