SRPSKI ODBOJKAŠ U NOVOJ ULOZI Ivan Miljković: U Savezu su me proglasili neprijateljom!
Foto: Beta

Asocijacija profesionalnih odbojkaških klubova

SRPSKI ODBOJKAŠ U NOVOJ ULOZI Ivan Miljković: U Savezu su me proglasili neprijateljom!

Ostali sportovi -

Kad sam preuzeo poziciju direktora Asocijacije profesionalnih odbojkaških klubova, u OSS su to protumačili suprotno interesima srpske odbojke, izjavio je Ivan Miljković.

Asocijacija profesionalnih odbojkaških klubova (ACPV) zaživela je, a na mestu direktora se nalazi proslavljeni srpski odbojkaš Ivan Miljković. Donedavni potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije pričao je o značaju ove asocijacije za portal Restartmagazin.rs.

foto: Profimedia

"Ovakva vrsta unije postoji odavno u fudbalu, košarci i rukometu i pokazalo se da sve one u prijateljskoj saradnji sa svojim internacionalnim federacijama zajednički mogu dosta da urade na unapređenju profesionalnog klupskog sporta". Zašto ste napustili Odbojkaški savez Srbije?

"Asocijacija, koja je još uvek u povoju, nažalost je viđena kao protivnik, a ne partner, pa je stoga i pozicija vrha OSS bila da bi moja trenutna pozicija u asocijaciji i veza sa savezom bile suprotne interesima srpske odbojke, kako na unutrašnjem tako i na internacionalnom planu".

Povratak jednog dana Srpska odbojka je deo mene

Da li ćete se vratiti u srpsku odbojku? - Srpska odbojka je deo mene. Oni koji me poznaju znaju dobro da sam rođen spreman. Stoga, ako se jednog dana pojavi mogućnost i neko me poželi ponovo u savezu, naravno da ću vrlo rado razgovarati o toj temi, a sve isključivo u korist Srbije i srpske odbojke.

Gde je srpska odbojka u odnosu na evropsku?

"Još uvek o odbojci postoji diskusija i pitanje šta kreira i stvara igrače, klub ili nacionalni tim, pa se u mnogim zemljama pojavljuju jaki nacionalni timovi, a lige zaostaju. Jedna od takvih zemalja je i Srbija, gde igrači dosta mladi odlaze u inostrane klubove, a veoma mali broj njih se kasnije vrati da završi karijeru u Srbiji. Razloga ima puno, ali nije to problem samo Srbije već i sličnih zemalja. Danas je zaista malo onih koji ulažu svoj novac u odbojku i njih treba uvažavati, a stvarati priliku i okruženje za još neke, pa zašto da ne, i na regionalnom nivou".

foto: Beta

Kako ocenjujete rad Odbojkaškog saveza Srbije?

"Siguran sam da u Savezu postoji vizija razvoja odbojke u narednom periodu i da postoje ljudi koji će tu viziju i ostvariti. Ipak, možda je savez mogao da prihvati i moj zvanični zahtev iz februara ove godine da budem kandidat na predstojećim izborima oktobra u Evropskoj federaciji za komisiju FIVB, kao ubedljivo najkvalitetniji predstavnik Srbije u ime OSS, sa idejom da se dugoročno održi prisustvo predstavnika Srbije i srpske odbojke u međunarodnim odbojkaškim institucijama", istakao je Ivan Miljković.

Kurir sport/Restartmagazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track