Vesti

0

Lutovac: Bojkot pokazuje na koga građani mogu da računaju ako žele promene

Autor: IG

Izvor: Beta

Lutovac: Bojkot pokazuje na koga građani mogu da računaju ako žele promene

Izvor: Foto: Novi magazin/Đurađ Šimić


"To je jedan veliki dobitak za Srbiju, da skinemo prosto više taj veo koji je bio nad svima. Svi koji nisu u vlasti su opozicija - nije tačno. Postoje oni koji bi ušli u vlast, a nisu imali šansu", ocenio je Lutovac novinarima u Kragujevcu.

Prema njegovim rečima, bojkot je bio šansa da se pokaže da postoje političke organizacije, političari koji su spremni da žrtvuju svoj lični i partijski interes zbog građana, a to je jedan važan korak.

"Posle 22. mi se pripremamo i dalje borimo za ono što nam predstoji. Borimo se za normalnu i bolju Srbiju, a prvi korak ka tome jeste da se izborimo za slobodne i poštene izbore", naveo je on.

Lutovac je dodao da parlament koji bude bio konstituisan neće imati potpuni legitimitet, jer "neće imati opozicije".

Prema njegovim rečima, rezultat bojkota između ostalog jeste i "ovo nedemokratsko smanjenje cenzusa u izbornoj godini sa pet na tri posto".

"Mislite da bi Vučić smanjio cenzus da nije bilo bojkota i straha da će ostati jedini u tom parlamentu", pitao je Lutovac i potvrdio da se "naravno to ne bi desilo da nije bilo bojkota".

On je kazao da se nisu za to izborili oni koji izlaze na te izbore, jer bi oni izašli bez obzira kakvi su uslovi.

"Suština je u tome, dok god ima onih koji pristaju da učestvuju na lažnim izborima, mi nećemo dobiti šansu da učestvujemo na pravim izborima", ocenio je predsednik DS-a.

Upitan da li "osiromašena opozicija" bez para iz budžeta i bez slobodnih medija može da izdrži do predsedničkih izbora 2022. godine, za koje smatra da su ključni, Lutovac je kazao da nije bila laka odluka o bojkotu ali da su se "žrtvovali".

On je ocenio da bi opozicija koja bi pristala da učestvuje na lažnim izborima dobijala novac da životari, ali to ne bi bilo u interesu građana i ona bi bila nekredibilna.

"Građani ne bi imali razloga u nju da veruju i pojačala bi se apatija, ne bi bilo alternative", rekao je Lutovac.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR