Vizuelna umjetnost

Aleksandra Kokotović prvi put pred publikom u rodnom kraju

Aleksandra Kokotović prvi put pred publikom u rodnom kraju
Foto: Srna | Aleksandra Kokotović prvi put pred publikom u rodnom kraju

TREBINJE - Izložba slika pod nazivom "Tajna doktrina" umjetnice Aleksandre Kokotović iz Beograda, koja je postavljena u martu, a zbog epidemije virusa korona je prikazivana virtuelno, večeras je svečano zatvorena u trebinjskom Muzeju Hercegovine.

Kokotovićeva je izrazila zadovoljstvo što je prvi put pred publikom u rodnoj Hercegovini, a posebno zahvalna je zaposlenima u Muzeju Hercegovine, što su prikazali njenu izložbu bez obzira na situaciju.

"Veoma sam srećna što sam tu. Ova fenomenalna ekipa Muzeja Hercegovine je sve vrijeme tokom epidemije virtuelno reklamirala moju izložbu, a kada je Muzej otvoren nisu naplaćivali ulaz da bi što više ljudi došlo i vidjelo moj rad", rekla je Kokotovićeva.

Riječ je o apstraktnoj savremenoj umjetnosti, a djela Aleksandre Kokotović čovjeka tjeraju na duboko promišljanje o suštinskim pitanjima života.

"Potrudila sam se da dublje proniknem u pitanja ko smo i odakle smo i da li zaista poznajemo svoju istoriju, te da vam ponudim jedan svijet, koji će zagolicati vaša razmišljanja i odvesti vas na daleka putovanja", istakla je Kokotovićeva.

Prije Trebinja izložba je prikazana u Beogradu, a od sutra će biti u Nevesinju.

Direktor Muzeja Hercegovine Ivana Grujić rekla je da je ova izložba u ciklusu "Hercegovci koji žive i stvaraju van Hercegovine", te je tako i sa Aleksandrom Kokotović koja je porijeklom iz Hercegovine, živjela je u Sarajevu, a sada je u Beogradu.

"Mi smo izložbu promovisali na našim stranicama - `Instagramu` i `Fejsbuku`. To je prva izložba koju smo predstavili javnosti za vrijeme pandemije", navela je Grujićeva.

Ona dodaje da su sa završetkom vanrednog stanja posjetioci imali priliku da izložbu, za koju nije bilo svečanog otvaranja, vide uživo.

"Sa ovom izložbom smo uspjeli da održimo taj kontinuitet izlagačke djelatnosti muzeja", istakla je Grujićeva i dodala da je u narednom periodu u planu niz izložbi i sličnih manifestacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije