Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:00, 16. 6. 2020.

| Sport

Nova streljana u Nišu i zvanično otvorena

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 5
foto: JV / Ljubica Jocić

Iako su u novoj streljani, čija je izgradnja počela novembra 2018. godine, održana već dva nacionalna takmičenja, zvanično otvaranje ovog sportskog objekta u Čairu sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem održano je sedam meseci od kada su je strelci isprobali. Prema planu, kako kaže Lidija Mihajlović iz Streljačkog kluba Niš 1881, u ovoj streljani će se održavati brojna državna i internacionalna takmičenja, a očekuje se i da se članovi reprezentacije spremaju u njoj za Olimpijske igre u Tokiju 2021.

streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 1 foto: JV / Ljubica Jocić

Godine treniranja i spremanja za važna takmičenja u teškim uslovima su iza strelaca iz Niša koji su krajem prošle godine dobili novu streljanu koja ispunjava uslove za nacionalna i međunarodna nadmetanja. Streljana je dva puta isprobana na nacionalnim takmičenjima, ali zvanično nije otvorena.

Tu čast je danas imao ministar sporta Vanja Udovičić koji je u društvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, većnika za sport Branislava Kačara i brojnih zvaničnika iz Niša, obišao novi objekat u kom su ih dočekali takmičari Streljačkog kluba Niš 1881 i trener i legenda niškog streljaštva Lidija Mihajlović.

Ja sam mnogo srećna i pričam to u svoje ime, brojnih sportista, mladih. Probali smo dvoranu, svi su prezadovoljni, reprezentativci su rekli da će dolaziti za pripreme. Danas je prelep dan za mene. Nikada se nismo predavali i kada smo radili u teškim uslovima, ali sada imamo mnogo bolje - kaže Lidija Mihajlović.

nova streljana, nis, otvaranje, vanja udovicic, darko bulatovic, branislav kacar, nis 16 jun 2020, foto ljubica jocic 1 Foto: JV / Ljubica Jocić

Jedna od mladih nada niškog streljaštva Lara Canić, kako kaže, na televiziji je pratila streljaštvo kao mlađa i tada poželela da se bavi baš ovim sportom. Prvakinja na Finalu Kupa, učesnica Svetskog i Evropskog prvenstva i osvajačica brojnih nacionalnih medalja uživa u novom objektu.

Sada su uslovi savršeni i streljana može da služi i za pripreme reprezentativaca, a i da se održavaju raličita takmičenja. Mnogo je bolje nego gde smo bili pre izgradnje ove streljane jer smo tada imali šest mesta, a sada 47. Ovo je veliki napredak jer jug Srbije nema vazdušno strelište. Falilo mi je streljaštvo, ali smo trenirali kod kuće i jedva smo čekali da se vratimo u dvoranu - kaže Canićeva.

streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 2 foto: JV / Ljubica Jocić

Streljanu je obišao ministar sporta Vanja Udovičić koji je pohvalio gradonačelnika Niša Darka Bulatovića jer "Niš odvaja 7,1 % budžeta za omladinu i sport što je pokazatelj da je lider u Srbiji u razvoju sporta".

Drago mi je da Niš danas može da se pohvali ovakvim sportskim objektom koji može da obuhvati od najranijeg doba do rekreacije. Važno je da se pomogne i školskom sportu, da najmlađi strelci imaju najbolje uslove u svom gradu. A posle i da se održavaju nacionalna i međunarodna takmičenja, a i da bude trening-centar za ovaj region, ali i Srbiju. Drago mi je da smo prethodnih par godina uspeli da obnovimo infrastrukturu - kazao je Udovičić.

streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 2 foto: JV / Ljubica Jocić

Ministar sporta i omladine je popričao sa mladim nadama niškog streljaštva koji su u punoj opremi trenirali u novom objektu.

Otvaranju streljane prisustvovao je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović koji je uzvratio pohvale ministru i zahvalio se državi i Vladi na pomoći.

Kao Grad, zajedno sa Vladom dali smo doprinos za sadržaj koji je nedostajao našem gradu i jugu zemlje može da živi u našem gradu. Svi uslovi su ispunjeni i raduje nas činjenica da je Lidija Mihajlović zadovoljna i da je su deca i maldi sportisti zadovoljni. Streljana je puštena u probni rad, ispunjava sve uslove, u toku je postupak pribavljanja dokumentacije potrebne za upotrebnu dozvolu, pa su se stekli svi uslovi da se ovde sve dešava na bezbedan način - kaže Bulatović.

streljana otvaranje, nis, 16 jun 2020, foto ljubica jocic 4 foto: JV / Ljubica Jocić

Podsetimo, izgradnja nove streljane počela je novembra prošle godine, a prvobitni rok za završetak je bio 5. juna prošle godine. Rok je potom produžen jer su dodatni radovi usporili izgradnju, pa su je još jednom i produžili.

Odlukom Gradskog veća, ukupna vrednost projekta sa PDV-om iznosi 126 miliona dinara gde je Ministarstvo privrede dalo oko 30 %, a Grad Niš finansirao skoro dve trećine iznosa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sablja 2

    22:56 // 17. 6. 2020.

    Ma,niko ti ne dira Lidiju ,izgleda da jedino ti nisi video slike i ko je na njima !

  • Sablja 2

    22:16 // 16. 6. 2020.

    Razocaran sam sto jedna velika sampionka i dobar covek,dozvoljava sebi da je upotrebe u predizborne svrhe! Makar se radilo i o dugo cekanoj streljani !

    • Baca

      18:59 // 17. 6. 2020.

      Šampionka ovde brine o deci i budućnosti streljaštva u Nišu, pa nema taj luksuz da ovde insistira na visokim principima političara.
      Kritikujte političare koji treći put koriste streljanu za političku promociju a da još nemaju ni upotrebnu dozvolu.
      Šampionku ostavite na miru da radi i napravi nam nove šampione za buduće Olimpijade.

  • Istina

    20:23 // 16. 6. 2020.

    Pa čekajte, jel je streljana otvorena ili ne?! Došli su da je otvore a nemaju (skupljaju) potrebnu dokumetaciju za dobijanje upotrebne dozvole?
    Ova dvojca, Kačar i Bulatović, sve što rade (grade) nema upotrebnu dozvolu. Nadam se na neće posle nekog vremena da naidje neki bilmez i da zapne da sruši objekat zbog iste te dozvole, ne ide zbog dece i takmičara...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: